Foci

Rakonczai Imre közvetíthetett a bundázásban

A román sajtó továbbra is foglalkozik a cottbusi bundagyanúval, és annak magyar szálaival. Rakoczai Imrét is hírbe hozták.

A Pro Sport című román lap a Cottbus 2001-es, illetve 2002-es, fogadási csalással hírbe hozott mérkőzéseit boncolgatja.

A lap öt személyt nevez meg az akkori Bundesliga-csapatból. Korábban a sport24 is beszámolt róla, hogy a román lap Sebők Vilmost, Miriuta Lászlót, Tomislav Piplicát, Moussa Latoundjit és Laurentiu Reghecampfot, a Steaua Bucuresti jelenlegi vezetőedzőjét említi, mint akik befolyásolni szándékoztak mérkőzést.

Rajtuk kívül megemlíti Rakonczai Imrét, a „zongoristát”, Sebők egykori iskolatársát, aki a román forrás szerint a közvetítő szerepét játszotta a végeredmény megrendelői és a játékosok között írja a Nemzeti Sport.

A Bayern München–Cottbus (3–1) és a Hertha–Cottbus (2–3) meccs gyanús, ezeket is manipulálhatták. Igaz, az utóbbi meccsen nem teljesült a döntetlen, amelyben megegyeztek volna az érdekeltek.

Vasile Miriuta most a Cottbus tartalékcsapatának edzője. A Pro Sportnak elmondta, ezeken a meccseken nem játszott, és 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban is megvizsgálták Németországban az ügyet. Miriuta azt mondja, már nem érdekli, mit írnak róla.

A Blikk megkereste Rakonczai Imrét a Pro Sport cikkével kapcsolatban, aki elmondta, jogi lépéseket fontolgat az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik