Foci

Felfüggeszti működését az újpesti szurkolócsoport

Az Ultras Újpest közleményben tudatta, a csoport határozatlan ideig beszüntet minden lelátói tevékenységet.

Az Ultras Újpest oldalán olvasható közleményből kiderül, a szurkolók ezentúl semmilyen drapériát nem függesztenek ki a stadionban, továbbá szervezett szurkolás sem lesz a lilák meccsein.

A csoport arra hivatkozva döntött így, hogy nem kérnek a szurkolói kártyából, és így tiltakoznak a “mindenféle kétes rendőrségi listákra felkerülni”.

Az Ultras Újpest közleménye:

Mint mindenki – aki ezekben a körökben mozog – tudja, ősszel a Siófok elleni hazai meccs szünetében levettük a drapikat, és abbahagytuk a szurkolást. A 2 hátralévő meccsen sem változott semmi, azaz jelen voltunk, de szervezett formában semmilyen aktivitást nem folytattunk.

Nagyon nehéz döntéseket kellett meghoznunk, és rengeteget tanakodtunk, hogy mi a helyes megoldás, de az ősz végére végleg elszakadt valami! Azóta az elmúlt 3 hónapban sokat egyeztettünk a “hogyan tovább?”-ról. Kettős érzések kavarogtak mindenkiben, hiszen mégiscsak ez az életünk! Az elmúlt 20 év minden napja az Újpesttel és a következő mérkőzéssel telt el számunkra! Ha az Újpest bárhol játszott, mi ott voltunk drapijainkkal és a hangunkkal! Sokszor az egyetlen biztos pont a Tábor volt és a csoportok!

Sajnos eljött az idő, amikor azt kell mondanunk: Ebből elég volt!

Aggódva figyeltük a szurkoló ellenes események sorát. Elképedve fogadtuk, hogy az új rendszert elsők között nálunk vezetik be, és a klubunk ez ellen nem tesz semmit. Csodálkozva néztük a minket bámuló több milliós kamerák erdejét. Sajnálattal és keserűséggel vettük tudomásul, hogy a mérkőzéseken a jelenlétünk fölöslegessé vált! Tanácstalanul álltunk az MLSZ szurkolókat ellehetetlenítő döntéseihez. Betelt nálunk a pohár!

Nem kérünk a mai modern magyar futballból! Nem vagyunk hajlandóak nevünket adni a szurkolói elnyomáshoz. Nem akarunk bábként szurkolói kártyákkal és személyi igazolványokkal aktívak maradni! Nem kívánunk olyan körben koreográfiákat és szervezett szurkolást csinálni, ahol az elmúlt 20 év kemény munkáját szeretett Klubunk vezetése polgári perrel akarja meghálálni! Nem szeretnénk mindenféle kétes rendőrségi listákra felkerülni, csak azért, mert az Újpest az életünk! Hiszen, mint nem is olyan régen egy politikus kifejtette, a népirtások is listázással kezdődtek! Nem akarunk a magyar futball posványában pecsenyéket sütögető vezetőknek a bábjai lenni!

Mi, az Újpesti Szurkolói Csoportok, fájó szívvel egyetlen igaz utat tudunk csak választani: bizonytalan időre minden lelátói tevékenységet felfüggesztünk! Nem lesznek a mérkőzéseken csoport drapériák kitéve, nem fogunk koreográfiákat készíteni, nem lesznek a zászlóink használva, a kihangosítást a D lelátón leszereltük, szervezett szurkolás nem lesz!

Nagyon nehéz döntés volt, de csak így tudunk a tükörbe nézni!

A csoportok viszont nem szűnnek meg, létezünk tovább! Rengeteg ötletünk van, milyen irányban hallassuk hangunkat! A lelátó ellenben elhalkul!
Az Újpest Ultras minden ezzel ellentétes tevékenységtől teljes mértékben elhatárolódik! Ha az Újpest FC meccsein csoport drapik, szurkolás vagy bármilyen ultra tevékenység megtalálható lesz, ahhoz nekünk semmi közünk, és teljes mértékben ellenezzük azt!

Sajnos nem tudjuk előre, meddig kell inaktívak maradnunk a lelátón, de ameddig ez a szurkoló ellenes tevékenység nem szűnik meg, nem térünk vissza! Elvárjuk, hogy a Klubunk álljon ki mellettünk, ne fenyegessen perekkel, az MLSZ törölje el a szurkolói nyilvántartást, szűnjön meg a szurkolók ellehetetlenítése, és szereljék le az 50 kamerát, amivel kriminalizálnak minket!

Hosszú út kezdődik, elölről, az alapoktól kell kezdeni az újraépítkezést. Nem lesz könnyű, de együtt sikerülni fog! 20 éve megtettük és elsők között mutattuk meg az irányt a hazai ultratársadalomnak. Legyünk most is mi az etalon, és ne felejtsétek el:

“A világ gyorsan változik, de az ultra örökké megmarad.
Örömében és bánatában mindig jó úton halad…”

Ultras Újpest

Ajánlott videó

Olvasói sztorik