Foci

Pellegrini: A Porto nem hagyott támadni minket

porto malaga (porto, malaga, )
porto malaga (porto, malaga, )

A Málaga vezetőedzője szerint még nem dőlt el a Porto elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő az 1-0-s portugál győzelem után.

Egy spanyol és egy portugál klubcsapat párharca csak élvezetes végkimenetelt és izgalmakat hozhat, nincs ez másként most sem: a Porto és a Málaga nagy meccset vív a továbbjutásért.

A spanyolok a BL idei meglepetéscsapata, nem véletlen, hogy Manuel Pellegrini vezetőedzőt már több helyről megkörnyékezték. A Porto ugyanakkor ebben a szezonban még veretlen, odahaza 23 meccs óta nem kaptak ki ráadásul.

Most sem, hiszen Moutinho 56. percben szerzett találatával 1-0-ra megverték a Málagát a nyolcaddöntő első mérkőzésén. Ez volt a spanyolok első (!) veresége a Bajnokok Ligájában.

„Egy gól elég volt most a győzelmünkhöz, de nem nyugodhatunk meg. Azt hiszem, nagy meccset vívtunk, az első perctől az utolsóig  jól játszottunk, úgy érzem, egy gólt még megérdemeltünk volna. Nem vagyok teljes mértékig elégedett, a 2-0-val lennék boldog, az kedvezőbb eredmény lenne számunkra” – mondta a találkozó után Vítor Pereira, a Porto vezetőedzője.

„Ilyen Portót szerettem volna látni: egy csapatot, amely megy előre, nyomás alatt tartja az ellenfelet. A Bajnokok Ligája és a többi sorozat között az a különbség, hogy itt elég egy hiba, és mindennek vége lehet. Így nagyon örülök, hogy nem kaptunk gólt, mert az csökkentette volna továbbjutási esélyeinket. Az ellenfél jó csapat, de ma nem tudott kibontakozni, hála nekünk. Nem engedtük őket támadni. A félidőben vagyunk, meg kell nézni, hogyan kell játszanunk Málagában. Egy biztos: megpróbálunk gólt lőni” – fejezte be a Porto trénere.

Moutinho: A lényeg, hogy nem kaptunk gólt

„Az első perctől az utolsóig mi irányítottuk a játékot. Jó meccset játszottunk, az eredmény sem rossz. A fontos az volt, hogy megnyerjük a találkozót, és ne kapjunk gólt. Málagában nagyon keményen fogunk dolgozni a sikerért.

Láttam Alexet a baloldalon, így bemozdultam, és meg is kaptam a labdát, utána már örülhettem is” – értékelt az A Bolá című lapnak Joao Moutinho, a Porto gólszerzője, aki kitért az Alex Sandrótól kapott gólpasszra is.


„Egyszerűen rosszul támadtunk. Egyáltalán nem vagyok boldog az eredmény láttán, de nem érzem, hogy kiütöttek volna minket. Sokat birtokolták a labdát, de túl nagy kárt nem okoztak nekünk.

Támadó szellemben akartunk pályára lépni, de a Porto nem hagyott minket, helyzeteket sem tudtunk kialakítani. Az a baj, hogy ha a csapat nem működik, az kihat az egyes játékosokra is. Gólt akartunk lőni, nem jött össze. De majd otthon, ki kell használni a közönségünk segítségét” – mondta Manuel Pellegrini vezetőedző.

Videó – a találkozó egyetlen gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik