Foci

Drogba és Sneijder szerdán újra a BL-ben játszhat

drogba sneijder (didier drogba, wesley sneijder, )
drogba sneijder (didier drogba, wesley sneijder, )

MInden bizonnyal pályára lép a Schalke elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn a Galatasaray két friss igazolása.

Amióta Didier Drogba és Wesley Sneijder aláírt a török Galatasaray együtteséhez, egy csapásra megszaporodtak a Galata-drukkerek szerte a világon.

A két klasszis szerdán pályára léphet a november 10. óta csak egy Bundesliga-meccset nyerő Schalke 04 elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő. Fatih Terim persze óva int mindenkit attól, hogy a szurkolók kizárólag tőlük várják a gólokat, a jó játékot.

“A Schalke egy minőségi csapat. Veszélyes játékosaik vannak, mint például Christian Fuchs, Benedikt Höwedes, Jefferson Farfán és Michel Bastos. Bármilyen győzelem előny a visszavágóra, ha nem kapunk gólt. Nagyon hiszek a játékosaimban, mert elszántak, látom rajtuk. A Schalke agresszíven védekezi, és nagyon gyorsan rendeződik fel a támadásokhoz” – mondta a törökök vezetőedzője.

“Van egy olyan feltevés, hogy Drogba és Sneijder leigazolásával kényelmesen elérhetjük a következő kört. Nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy mindketten hónapokkal ezelőtt vívtak utoljára tétmeccset a szerződésük aláírása előtt. Persze nagyon szeretném, ha az ő BL-tapasztalatukra építeni tudnánk. Sneijder kulcsjátékos a maga intelligenciájával. Mindketten könnyen beilleszkedtek, aminek nagyon örülök” – így Terim, aki még nem döntötte el, Drogba kezdeni fog-e, de az biztos, hogy biztonságos játékra törekednek majd, mert meg akarják valósítani az álmaikat.

Az elefántcsontparti játékos egyébként első bajnokiján beállása után hét perccel gólt lőtt, majd gólpasszt is adott a hétvégén, így nyert három sikertelenül vívott idegenbeli meccs után bajnokit a Galatasaray.

Jens Keller, a Schalke vezetőedzője a bajnoki meccsből merítene erőt:

“A Mainz ellen szereztünk egy pontot, és megmutatttuk, képesek vagyunk hátrányból is visszajönni. Klaas-Jan Huntelaar felépült és ő nagy segítségünkre lehet. Alig várjuk, hogy elkezdődjön a találkozó. A Galatasaray nagyon komoly ellenfél, de alaposan kielemeztük a játékukat az elmúlt időszakban.

Ahogy korábban is elmondtam, azért jöttünk ide, hogy jó eredményt érjünk el. Izgatott vagyok, mert ez az első meccsem trénerként a Bajnokok Ligájában. Az elsődleges célunk a legjobb 16 közé jutás volt, most a negyeddöntő a cél.”

A csapatban a téli igazolás, Michel Bastos mellett ott lesz a 17 éves Max Meyer is.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés.:
Galatasaray – Schalke 04 – 20 óra 45 perc (Digi Sport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik