Foci

Allegri: Nem vagyunk eleve vesztesek

massimiliano allegeri (massimiliano allegri, milan)
massimiliano allegeri (massimiliano allegri, milan)

A Milan a Barcelonát fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőjében.

A Manchester United és a Real Madrid nyolcaddöntős párharca mellett talán a legnagyobb érdeklődéssel a Barcelona és a Milan párharcát várják.

A Milan rosszul kezdte a szezont, de aztán bemelegedett, a Barcelona pedig a kezdetektől fogva tartja remek formáját. Az olaszok vezetőedzője ezzel együtt bosszúsan nyilatkozott a találkozó felvezetéseként.

„Az elmúlt években játszottunk pár jó mérkőzést egymással. A Barcelona a világ legjobb csapata, nekünk fel kell szántanunk a pályát, ha eredményt akarunk elérni. Nem szabad, hogy náluk legyen sokáig a labda, mert támadásban életveszélyes játékosokkal büszkélkedhetnek. Hinnünk kell abban, hogy van esélyünk ellenük.

Lionel Messi egyedül képes megváltoztatni a meccset, mint ahogy Andres Iniesta is, aki a legjobb irányítók egyike a világon. Türelmesnek kell lennünk – így Massimiliani Allegri, a Milan vezetőedzője. – Nagyon nem szeretem, hogy eleve vesztesként írnak le minket a Barcelona ellen. Ha a szabályok nem változnak szerda estig, akkor bizony 0-0-ról indul a párharc, és a csapatom bízik abban, hogy továbbjut a következő körbe.”

A Milan a hétvégén 2-1-re legyőzte a Parmát, de az akkor ismét gólszerző Mario Balotelli nem léphet pályára a szerdai találkozón, hiszen a Manchester City színeiben már játszott a sorozatban. Giampaolo Pazzini kisebb sérülést szenvedett, és Stephan El-Shaarawynek is van problémája, begyulladt egy ín a térdében. Ennek ellenére minden bizonnyal pályára lép a klasszis.

Flamini és Nocerino viszont biztos nem játszik, így a hátvédsor így állhat fel: Abate, Zapata, Mexés, Constant.

A Barcelona félidőben még 1-0-s hátrányban volt a Granada otthonában, de aztán Lionel Messi fordított. Tito Vilanova vezetőedző helyett Jordi Roura ül majd a kispadon, a trénert még mindig New Yorkban gyógykezelik.

„Ez a szezon különbözik a Milannal az előzőekhez képest. Ebbe a stadionba érkezni mindig nagy megtiszteltetés, öröm focizni ebben az atmoszférában. A Milan Európa egyik legnagyobb presztízsű csapata, nehéz dolgunk lesz. Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, lefutott a párharc, és úgyis mi nyerünk majd. A San Siro mindig életveszélyes, de persze nagyon várjuk a találkozót” – így a mester.

A csapatba visszatérhet Xavi, de ott lesz Adriano is a Barcelonában.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Milan–Barcelona – 20 óra 45 perc (Digi Sport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik