Foci

Már csak a csodában bízhat az Arsenal a Bayern ellen

Bayern München (bayern münchen, )
Bayern München (bayern münchen, )

A Bayern München labdarúgócsapata Londonban, az Arsenal otthonában nyert 3-1-re a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján.

Igazi ínyencfalatnak ígérkezett előzetesen az Arsenal és a tavalyi döntős Bayern München ütközete annak ellenére is, hogy a londoniak az utóbbi időben nincsenek túl jó formában. A német együttesre pont az ellenkezője igaz, ennek megfelelően már az első helyzetüket gólra váltották a vendégek, Kroos lőtt szép mozdulattal a kapuba már a hetedik percben (0-1).

A folytatásban az Ágyúsok elég gyengén muzsikáltak, Arséne Wenger fiainak nem ízlett a Bayern letámadós focija. Egy szöglet után tovább romlott a hazaiak helyzete, ugyanis a lecsorgó labdát Müller üres helyzetből, pár lépésről továbbította a hálóba (0-2). Nem is nagyon tudott belerázódni a mérkőzésbe az Arsenal, amely a szünetig nem tudott szépíteni.

Fordulás után már szebbik arcukat mutatták a londoniak, sokkal aktívabbak és pontosabbak voltak támadásban, majd egy ajándék szögletet követően, Neuer kapus hibáját kihasználva szépítettek Podolski révén (1-2). Közhelyesen hangzik, de jót tett a hazai találat a mérkőzésnek, lüktetőbb lett a játék, mind a két együttes hajtott az újabb gólért.

A csereként beálló Giroud révén egalizálhatott volna is a Senal, azonban a francia támadó erős lökete középre tartott, így Neuer védeni tudott. A hajrájához közeledett az összecsapás, amikor egy gyors kontrát vezetett a Bayern, Robben szöktette Lahmot, utóbbi tökéletesen centerezett, a kapu elé berobbanó Mandzukic pedig üggyel-bajjal, de a gólvonal mögé juttatta a labdát (1-3).

A folytatásban ugyan az Ágyúsoknál volt többet a labda, a hazaiak nem tudták már feltörni a fegyelmezetten védekező németek kapuját, így végül kétgólos vereséget szenvedtek. A két együttes mostani teljesítményét elnézve az Arsenal már csak a csodában bízhat a visszavágón.

A játéknap másik mérkőzésén történtekről IDE kattintva olvashatsz bővebben.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Arsenal – Bayern München 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Podolski (55.) illetve Kroos (7.), Müller (21.), Mandzukic (77.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik