Foci

Íme minden idők legsportszerűtlenebb madridistája

Sergio Ramos (real madrid, sergio ramos, jose mourinho, )
Sergio Ramos (real madrid, sergio ramos, jose mourinho, )

Sergio Ramos a piros lapok tekintetében toronymagasan vezeti a királyi gárda klublajstromát.

A Real Madrid és a spanyol válogatott védője bő nyolc éve, a 2005-ös bajnokság kezdetén igazolt jelenlegi csapatához. A vasárnapi Rayo Vallecano elleni találkozó (2-0) nevezetes meccs marad számára több szempontból is. A spanyol élvonalban éppen a 250. alkalommal öltötte magára a királyi gárda mezét, a 13. percben ő lőtte csapata 2. gólját, majd a 17. és a 18. perc között begyűjtött két sárgát, így nem sok ideje maradt az ünneplésre….

Sergio Ramos madridista pályfutása utóbbi szempontból rém érdekes. Alig melegedett meg a klubnál, amikor  2005 szeptemberben már be is gyűjtötte az első bajnoki kiállítását, a vasárnapi volt a 12. alkalom, hogy idő előtt küldte zuhanyozni bajnoki – gyűjtötte össze a marca.com.

A nem éppen eszéről híres védőt eddig két BL, két Király Kupa-találkozóról is lezavarta a spori, így minden meccset figyelembe véve már 16 pirosnál jár már, amivel toronymagasan vezeti a Real Madrid 111 éves statisztikáját. Fernando Hierrónak 437 Primera División-fellépés kellett tíz kiállításhoz, míg Gutinak 387 meccs héthez.

Sergio Ramos teljes La Liga termése a 12 piros mellett további 111 sárga. A spanyol bajnoki történetében csak hárman vanak – Marchena, Carboni és Luccin – , akiket többel büntettek ennél.

Érdekesség azonban, hogy Ramos 99 válogatott fellépésén egyszer sem állították ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik