Foci

Döbbenet: Détári is bundázott volna?

Détári Lajos (détári lajos, )
Détári Lajos (détári lajos, )

A rangado.hu ügyészségi okiratokra hivatkozva állítja, az egykori világválogatott labdarúgó és egy közismert televíziós személyiség is érintett lehet a magyarországi fogadási csalási ügyben.

A Rangadó.hu az információ forrásaként a lassan több ezer oldalasra rúgó ügyészségi nyomozati iratának egyik kötetét és annak is a 673. oldalát jelölte meg. H. Gábor, a Siófok, a REAC és a DVTK korábbi labdarúgója, aki a magyarországi fogadási szál egyik koronatanúja, 2011. november 23-án történt meghallgatásakor azt állította, hogy a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–ZTE (1-4) meccset manipulálták, és erről Détári Lajos is tudott.

Sőt, a korábbi világválogatott labdarúgó, a Siófok akkori edzője hasznot is húzott az ominózus meccsből. H. Gábor a rangadó.hu szerint a nyomozati anyagban azt vallotta, hogy a 2011 júniusában letartóztatott és azóta is börtönben lévő Kenesei Zoltán megtudta, hogy valakik manipulálni akarják a meccset, és felhívta Détári Lajost, hogy figyelmeztesse, megítélése szerint kik lehetnek benne a mérkőzés manipulálásában, kiket hagyjon ki, ha nem akar veszíteni. Horváth az információ szerint azt vallotta, az edző ezek után megfogadta a meccset, a bundázókat pedig bennhagyta a csapatban.

A rangado.hu azt is állítja, hogy H. Gábor akkori barátnője, Lipcsei Betta, a sport televízió 3. félidő műsorának népszerű műsorvezetőnője is benne volt a fogadásban. Horváth úgy vallott, hogy Lipcsei Betta kérlelte őket, hogy manipulálják a meccset, mivel már megfogadta a várhatóan „sokgólos” találkozót az egyik internetes irodánál – ezért végül létrejött a bunda. H. Gábor az akkori kedvesére tett terhelő vallomását két esetben fenntartotta, de harmadik alkalommal visszavonta.

Az ügyészség Détári szerepét sem vizsgálta, hiszen az egyik fő vádlott Kenesei Zoltán cselekedete az adott mecs megítélése során inkább pozitív volt, a vád koncepciójába nehezen fért volna bele a meccs manipulálását éppen megakadályozni akaró Kenesei Zoltán képe.

Frissítés – az érintettek cáfolnak

A Nemzeti Sport Online megkereste Détári Lajost és Lipcsei Bettát is, a sportnapilap online kiadásának pedig mind a ketten határozottan cáfolták a rangado.hu vádjait.

“Úgy látom, ismét pernek nézek elébe, de biztos vagyok benne, hogy megnyerem ezt is. Mint ahogyan a korábbi, nem ehhez az ügyhöz kapcsolódó huszonegyet is. Állok elébe bármilyen pernek, de akár rendőrségi meghallgatásnak is” – idézi az nso.hu Dömét.

“Majd ott rendezem ezt a dolgot, ahol ezt az írást publikálták – akár peres úton is” – ezek már Lipcsei Betta szavai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik