Foci

Messi fordított a Granada ellen

lionel messi (lionel messi, )
lionel messi (lionel messi, )

A spanyol labdarúgó-bajnokságban a Barcelona 2-1-re nyert Granadában, Messi megszerezte 300. és 301. gólját katalán színekben.

Nem is olyan régen a Granada óriási meglepetésre legyőzte a Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokságban, Cristiano Ronaldo öngóljával.

A kiscsapat szombaton a Barcelonát fogadta. A katalánok nélkülözték a sérült Xavit, de a kispadon kezdett Iniesta és Puyol is. A tapogatózás után a 26. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: jobbról érkezett a hosszú beadás, Nolito középre passzolt, Ighalónak csak be kellett pöckölnie a labdát a kapuba (1-0).

Lionel Messi a 36. percben próbálkozott először, sikertelenül. A 38. percben Adriano helyett Jordi Alba ment a pályára, az eredmény a szünetig nem változott.

Nem úgy a második játékrészben: a Barcelona szinte azonnal egyenlített: az 50. percben Messi talált a hálóba (kipattant a labda Tono kapusról egy távoli kísérlet után, ezt értékesítette az argentin), ez a gól volt 300. találata a Barcelonában.

Thiago kifejezetten aktív volt a meccsen, de a 66. percben nem ő, hanem Pedro állt nagyon közel a gólszerzéshez, kapufát lőtt. A 72. percben beállt Iniesta, egy perc múlva meg már vezetett is a Barcelona: Messi duplázott egy nagyszerű szabadrúgásgól segítségével (1-2).

A 80. percben El Arabi állt közel a gólszerzéshez, majd Messinek és Inigo Lopeznek volt még lehetősége, de az eredmény már nem változott. A Granada nagyon nyomott a végén, és egy újabb sztárcsapat ellen állt helyt.

A Barcelona győzelemmel hangolt a Milan elleni BL-találkozóra. A másik spanyol BL-induló, a Malaga is nyert, Saviola góljával 1-0-ra.

Eredmények – spanyol labdarúgó-bajnokság:

Granada – Barcelona 1-2 (1-0)
gólszerzők: Ighalo (26.), illetve Messi (50., 73.)

Getafe – Celta Vigo 3-1 (3-1)
gólszerzők: Colunga (10.), Castro (34.), Fernandez (42.), illetve Fernandez (20.)

Malaga – Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
gólszerző: Saviola (18.)

A Barcelona 2-1-re győzött Granadán:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik