Foci

Harmadik meccsén kiállították Vargát

varga józsef (varga józsef, )
varga józsef (varga józsef, )

A Bundesliga 22. fordulójában a ligautolsó Fürth Varga József kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a Düsseldorf elleni találkozót.

Igazán ráfért volna a siker a Fürthre, ugyanis a zöld-fehérek idén mindössze két meccset nyertek. Szombaton viszont nem számíthattak Steiber Zoltánra, aki 10-12 hetet lesz kénytelen kihagyni vállsérülése miatt, ott volt viszont a kezdőben a nemrég megszerzett Varga József.

A magyar középpályás azonban csak 38 percet volt a pályán, ugyanis gyorsan összeszedett két sárgát, amiért már a szünet előtt mehetett zuhanyozni. Ez csak tetézte a vendégek gondjait, hiszen pár perccel korábban Bellinghausen révén a Düsseldorf szerezte meg a vezetést. Mivel újabb találat nem született, így a Fürth elszenvedte idei 14. vereségét is.

A játéknapon még egy magyarért szoríthattunk. A remek idényt produkáló, és rekordot döntő Szalai Ádám csapata, a Mainz ezúttal a Schalkét fogadta. A piros-fehéreknél Ivanschitz volt ezúttal a legjobb, hiszen a 27. percben előbb gólt szerzett, majd a második felvonásban Pospechet hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Ez azonban csak a pontszerzéshez volt elég, hiszen a vendégeknél Bastos duplázni tudott, így végül csak egy ponttal gazdagodott a Mainz.

Eredmények – Bundesliga, 22. forduló
Düsseldrof – Fürth 1-0 (1-0)
Gólszerző: Bellinghausen (18.)
Piros lap: Varga (38.)

Hamburg – Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Gólszerző: van der Vaart (24.)

Leverkusen – Augsburg 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kiessling (26.), Bender (75.) illetve Molders (89.)

Mainz – Schalke 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Ivanschitz (27.), Pospech (63.) illetve Bastos (41., 82.)

Werder Bremen – Freiburg 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Petersen (39., 65.) illetve Kruse (36.), Caligiuri (54.-büntetőből), Ginter (71.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik