Foci

Blama: otthon esett ki az Arsenal a Blackburn ellen

arsenal (arsenal, )
arsenal (arsenal, )

Búcsúzott az FA-kupából az Arsenal labdarúgócsapata, miután vereséget szenvedett másodosztályú riválisától.

Az Arsenal ebben az évben sem nyer trófeát, legalábbis ehhez igen nagy bravúrra lenne szüksége a londoni csapatnak. A Ligakupából már csak a döntő van hátra, amelyet a Swansea és a Bradford játszik.

Utóbbi csapat éppen Arsene Wenger együttesét ejtette ki a sorozatból. A bajnokságban a negyedik helyért küzd az Arsenal, egyedül a Bajnokok Ligájában áll még, ott viszont a Bayern Münchennel találkozik a jövő héten.

Hogy miért beszélünk múlt időben a trófeaszerzésről? Azért, mert szombaton Walcotték kiestek a Blackburnnel szemben az FA-kupából. Pedig az Ágyúsok erős összeállításban kezdtek: Szczesny – Monreal, Vermaelen, Koscielny, Coquelin – Diaby, Rosicky, Arteta – Gervinho, Giroud, Oxlade-Chamberlain tizeneggyel.

Wenger három alapembert is betett a csapatba a 71. percben, de sem Walcott, sem Cazorla, sem Wilshere nem tudott segíteni csapatán.

Egy perccel a hármascsere után ugyanis Szcsesny kivédett egy Olsson-lövést, de a kipattanót Kazim Kazim a hálóba lőtte, ez volt a találkozó egyetlen gólja. Sokat próbálkozott a londoni csapat, de semmi nem jött be neki.

Megégett az Everton is, de legalább a kékek még ismételhetnek a városi rivális Liverpoolt búcsúztató Oldham elleni 2-2 után. A harmadosztályú kiscsapat a 94. (!) percben egyenlített!

Eredmény – FA-kupa, nyolcaddöntő:

Arsenal – Blackburn 0-1 (0-0)
gólszerző: Kazim Kazim (72.)

Továbbjutott a Blackburn.

Milton Keynes Dons – Barnsley 1-3 (0-2)
gólszerzők: Bowditch (62.), illetve Dagnall (3., 90+2.), Harewood (19.)
piros lap: Smith (90+6.)

Továbbjutott a Barnsley.

Oldham Athletic – Everton 2-2 (1-1)
gólszerzők: Obita (13.), Smith (90+4.), illetve Anichebe (25.), Jagielka (48.)

Újrajátszás következik.

Az Arsenal 1997 után kapott ki otthon az FA-kupában:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik