Foci

Lebontották a Nagyerdei Stadiont – gránátokat találtak

Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )
Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )

Debrecenben gőzerővel zajlik a munka, a korábbi focistadiont lebontották, így kezdődhet az új építése.

„A stadiont lebontottuk, a földet a talpgerenda felső síkjáig kiszedtük, és megkezdődött a pontalapok kiásása, majd a szerelő beton elkészítése következik. A kiviteli tervezés az ütemezésnek megfelelően halad. Az alapozási kiviteli terv rendelkezésre áll, és rövidesen a teljes szerkezet kiviteli terve elkészül. Tervezés alatt van az acéltető, valamint a rákerülő ponyvaszerkezet. Rövidesen elkészül a külső elektromos hálózat és a termálvíz vezeték kiváltása” – idézi dr. Kamuti Gézát, a Hunép Universal Építőipari Zrt. projektvezetőjét a dvsc.hu.

Két debreceni székhelyű cég, a Hunép Zrt., illetve az Épker Service Zrt. által alkotta konzorcium építheti fel az új Nagyerdei Stadiont. A 20 ezer néző befogadására is alkalmas létesítmény a tervek szerint 15 hónap alatt épül majd meg 11 milliárd 445 millió forintból.

Világháborús gránátokat találtak

Három második világháborús tüzérségi gránátot fordított ki a földből egy munkagép pénteken Debrecenben a Nagyerdei Stadion építési területén.

Hegymegi István, a Hunép Zrt. műszaki vezetője elmondta, hogy a stadion régi kazánházának a bontása közben fordította ki az egyik kanalas munkagép a gránátokat. A 40 centiméter hosszú gránátok közül kettő félig kiáll a földből, egy pedig a munkagép emelőkanalában van.     A rendőrség 50 méteres körzetben lezárta a helyszínt, a tűzszerészek pedig még a nap folyamán elszállítják a világháborús robbanószerkezeteket.

Az építkezés a stadion többi részén az alapozással folytatódik – tette hozzá Hegymegi István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik