Foci

Mourinho és Ferguson szerint semmi sem dőlt el

real madrid, manchester united (real madrid, manchester united, )
real madrid, manchester united (real madrid, manchester united, )

A Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United ellen a BL-nyolcaddöntőjében. José Mourinho nem lepődött meg a játékot illetően.

Szerda este két fejesgól esett a Santiago Bernabeuban, így a párharc első találkozóján egyelőre nem született döntés, bár az iksz egyértelműen az angoloknak kedvez.

A hazaiak pedig többször is megnyerhették volna a találkozót, hiszen kétszer annyi helyzetet dolgoztak ki, mint a United, de tudjuk, a focit gólra játsszák.

José Mourinho, a madridiak mestere állítja, pont ilyen forgatókönyvre számított.

“Nem lepődtem meg a meccs eredményén. Minden úgy történt, ahogy vártam. A második mérkőzés még nem dőlt el. A United nagyon taktikusan focizott. Változtattak a játékmódon, 11 emberrel védekeztek, és nem tették át a lábukat a mi térfelünkra a második félidőben. Továbbra is úgy tartom, 50 százalénk esélyünk van a továbbjutásra; az idegenben lőtt góljuk nem számít, mi egynél többször is be tudunk találni az Old Traffordon” – mondta a tréner.

Kollégája, Sir Alex Ferguson szintén úgy látja, hogy nincs lefutva a párharc, bár érthető módon saját csapatát gondolja erősebbnek.

“David De Gea három-négy nagyszerű védést mutatott be, de elöl ki is hagytunk ugyanennyi lehetőséget. A Real Madrid birtokolta többet a labdát, de ezt is lehet várni egy csapattól, mely otthon játszik. Az 1-1 nagyszerű eredmény, főleg hogy három hét múlva mi leszünk hazai környezetben. A meccs előtt aláírtam volna ezt a végeredményt, kérdés nélkül.”

Ferguson kitért egykori játékosára, Cristiano Ronaldóra is, hiszen a portugál látványos találatot szerzett.

“Ronaldo fejese elképesztő volt. Nagyszerűen emelkedett fel a levegőbe, és iszonyú erővel bólintott a hálóba. Elég jól ismerjük őt, így nehéz ellene játszani.”

A visszavágót március 5-én rendezik Manchesterben, az Old Traffordon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik