Foci

Kikapott a Liverpool és a Hannover, Huszti gólt lőtt

liverpool (liverpool, steven gerrard, )
liverpool (liverpool, steven gerrard, )

Kétgólos hátrányba került a Hannover és a Liverpool az Európa Ligában, örülhetett az Anzsi Mahacskala és a Zenit Szentpétervár.

Guus Hiddink Anzsija várt Huszti Szabolcsék csapatára, és a mínusz 4 fokos moszkvai hőmérséklet nem volt jó előjel a Hannovernek. Az viszont igen, hogy az orosz csapatok már jó ideje nem vívtak tétmeccset.

Ehhez képest nagy iramban indult a mérkőzés, valamint helyzetek is adódtak az első negyedórában. Diouf a németeknél, Eto’o az oroszoknál villogott. A 22. percben megszerezte a vezetést a Hannover: Dioufnak szántak egy labdát, de nem tudott érvényesülni a 16-oson belül, a labda hátrakerült Huszti Szabolcshoz, aki laposan kilőtte Gabulov kapuját (0-1).

Nem sokkal később egyenlített az Anzsi: a Sahtartól szerződtetett Willian adott középre, a kapu előtt tisztán érkezett Eto’o, és be is találta kapuba (1-1). A félidő végét is nagyon megnyomta az orosz csapat, de fordítani nem tudott.

Nem úgy a fordulás után három perccel: egy szép támadás végén az üzbég Ahmedov lőtt, a labda irányt változtatott egy hannoveri védőn, és kikötött Zieler kapujában (2-1).

Eto’o és Willian fickándozott állandóan a Hannover kapuja előtt, az 58. percben ennek 11-es lett a következménye: Schulz odarúgott a kameruninak, Eto’o végezte el a büntetőt, de nagyon gyengén, Zieler megfogta a tizit. A 64. percben mégis kettőre növelte előnyét az Anzsi: Eto’o passzolt a szépen felérkező Boussufának, aki laposan elpöccintette a hannoveri kapus mellett a lasztit (3-1).

A 81. percben szép lövéssel veszélyeztetett a Hannover, majd Zieler védett két óriásit a meccs végén – győzött az Anzsi.

A Liverpool eközben már majdnem az első percben hátrányba került Szentpéterváron, de Hulk elhibázta a helyzetet, mint ahogyan az összeset az első félidőben. A Zenitnek volt több, kapufát is lőttek, de Reina ezúttal jól állta a sarat a kapuban, nem úgy, mint odahaza a bajnokikon.

Luis Suarez is gólt lőhetett volna, de annyira bátortalan volt ziccerében, hogy nem lehetett más a vége, mint tisztázás.

Jobban kezdte a második félidőt a Liverpool, de Suarez nem használta ki a lehetőséget. Nem úgy Hulk, aki a 69. percben ballal tekert Reina kapujába (1-0). Sőt, három perccel később már 2-0 volt az állás: Semak két méterről lőtt a kapuba Kerzsakov passza után.

A végén nem sikerült szépítenie az angol csapatnak, így nagyon nehéz helyzetbe került a visszavágót tekintve.

Eredmények – Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:

Anzsi Mahacskala – Hannover 3-1 (1-1)
gólszerzők: Eto’o (33.), Ahmedov (48.), Boussufa (64.), illetve Huszti (22.)

Zenit Szentpétervár – Liverpool 2-0 (0-0)
gólszerzők: Hulk (69.), Semak (73.)

A Liverpool 2-0-ra kikapott:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik