Foci

A prágai tél vár a Chelsea-re

chelsea (chelsea, rafa benitez, )
chelsea (chelsea, rafa benitez, )

Az Európa Liga tavaszi küzdelmei is megkezdődnek, az angol csapatokra kemény feladatok várnak. A Tottenham kapusa korábbi klubjához látogat.

A Chelsea az első olyan Bajnokok Ligája-győztes volt, amelyik kiesett a következő évben a csoportkör után a BL-ből.

Még szerencse, hogy az Európa Ligában folytathatja a nemzetközi szereplést a londoni csapat, így legalább még kereshet egy kis pénzt (a Manchester City negyedik helyével még erre sem kap lehetőséget). A kékek a Sparta Praha otthonába látogatnak csütörtökön.

„Az, hogy a BL címvédőjével játszhat a Sparta, nagy előnyt jelent számára, hiszen felszívják majd magukat. Nekünk az a feladatunk, hogy tudatosítsuk bennük, felkészültünk belőlük. A sorsolás után többen gondolhatták, hogy nem lesz túl nehéz dolgunk, de ez nincs így. Nekik egy hónapjuk volt felkészülni erre a mérkőzésre. Az előny azért van nálunk, mert a visszavágó Londonban lesz” – mondta Rafa Benitez menedzser, aki 2003-ban a Valenciával megnyerte az UEFA Kupát.

A Chelsea-ből Victor Moses és John Obi Mikel hiányzik majd, David Luiz eltiltását tölti, Demba Ba pedig még érzi a lábát. Terry ott lehet a pályán, a remek formában lévő Frank Lampardra pedig fontos szerep hárulhat ezúttal is.

A Tottenham a Lyon vendége lesz, a meccs azért pikáns, mert Hugo Lloris épp a francia csapatból igazolt a londoniakhoz. A Lyon a Ligue 1 második helyén áll, és kőkemény ellenfél lehet az angoloknak.

„A Lyon azért nehéz ellenfél, mert hihetetlen tapasztalatai vannak a nemzetközi porondon, ráadásul sok trófeát nyert az utóbbi időben. A játékosaim azonban készen állnak, nagy erőket mozgosítunk, mert ha túllépünk a Lyonon, az nagy lendületet ad a későbbiekre” – mondta Andre Villas Boas, a Spurs menedzsere, aki komolyan veszi az EL-t (2011-ben a Portóval meg is nyerte a sorozatot).

„Nagy meccs lesz, a Lyonnak vannak friss fiatal játékosai, mint Gonalons vagy Lovren. Második helyen állnak a bajnokságban, nem lesz sétagalopp a párharc” – tette hozzá Villas Boas, és azt is elmondta, nem Lloris, hanem Brad Friedel kezd majd a kapuban, Huddlestone és Defoe pedig sérülés miatt kimarad.

A Liverpool a Zenit otthonába hivatalos. A szakírók a meccset övező esetleges rasszista felhangokról írnak. Hiába a leggazdagabb orosz együttes a Zenit, amelyet a Gazprom támogat, szurkolói hajlamosak a megkülönböztetésre, kikezdték például Hulkot, igaz, őt azért is, mert nagyon sokat keres társaihoz képest.

„Nem beszéltem a játékosaimmal erről a dologról, de korábban már szó volt arról, hogyan függetlenítsék magukat. Mindent elkövetünk majd a nyugalomért, hiszen vannak olyan játékosaink, akiket érinthet ez a probléma” – mondta Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere.

Raheem Sterling a Pool egyik fekete játékosa, aki célpontja volt a szerb drukkerek pocskondiázásának az U21-es válogatottban. „Nem foglalkozom most ezzel a dologgal túl részletesen, szerintem a játékosaim, így ők is, játszani szeretnének leginkább” – jelentette ki Rodgers.

„Sokat dolgozunk a jelenség visszaszorítása érdekében, de egy-egy egyéni akcióra nem vagyunk felkészülve” – mondta Jevgenyij Gusev, a Zenit szóvivője.

Ami a magyar játékosokat illeti: Megyeri Balázs együttese, az Olympiakosz Pireusz a Levante otthonába látogat, Huszti Szabolcs Hannovere pedig egy kemény összecsapásra az Anzsihoz.

Hajnal Tamás és a Stuttgart Köteles László Genkje ellen meccsel majd. A Story4 és a Sport24 csütörtökön 21 órától élőben közvetíti ezt az összecsapást.

Európa Liga, a legjobb 32 között, 1. mérkőzések:
Anzsi Mahacskala – Hannover
Zenit–Liverpool
Ajax – Steaua Bukarest
BATE–Fenerbahce
Bayer Leverkusen – Benfica
Dinamo Kijev – Bordeaux
Levante – Olympiakosz Pireusz
Napoli – Viktoria Plzen
Sparta Prága – Chelsea
Atletico Madrid – Rubin Kazany
Basel – Dnipro Dnipropetrovsk
Internazionale – CFR Cluj
Mönchengladbach–Lazio
Newcastle United – Metallist Harkiv
Stuttgart – Racing Genk
Tottenham–Lyon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik