Foci

Szurkolói különvonat indul a román-magyarra

Tizenöt vagonból álló szurkolói különvonat indul Bukarestbe a szeptemberi 6-i Románia-Magyarország labdarúgó-világbajnoki selejtezőre.

Az utazást a Carpathian Brigade, a magyar labdarúgó-válogatott hivatalos szurkolói csoportja, valamint a valogatott.blog.hu szervezi. A szerelvénnyel maximum 1200 fő kiutaztatására van lehetőség.

“Célunk, hogy a nagy rivális, Románia otthonában a lehető legnagyobb létszámban legyenek jelen a magyar szurkolók” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón Somogyi József, a Carpathian Brigade elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a túra során minden résztvevő saját maga felel majd a tetteiért. “Nem tartok rendbontástól, mert az elmúlt években több idegenbeli mérkőzésére kísértük el a válogatottat, de ilyesmire nem volt példa. Ugyanakkor elvárjuk a román hatóságoktól, hogy európai szurkolókként kezeljenek majd bennünket, mondjuk úgy, ahogy például Hollandiában tették velünk.”

Kiss Péter, az egyik főszervező, aki közel egy évtizede szervez utakat a magyar labdarúgó-válogatott idegenbeli mérkőzéseire hozzátette: amennyiben ez nem így lesz, akkor ezt azonnal jelezni fogják az illetékeseknek, hiszen magyar és román kapcsolattartók is utaznak majd, akik a két labdarúgó-szövetség biztonsági bizottságát képviselik.

“Ha valakivel mégis gond lesz, azt a következő állomáson leszállíttatjuk a vonatról” – mondta határozottan Kiss, aki szintén nem fél attól, hogy randalírozni fognak a vonaton kiutazó szurkolók, mert a jelentkezők harminc-negyven százalékát személyesen is ismeri, s állítása szerint inkább kisebb baráti társaságok vannak a kiutazni szándékozók között, nem pedig szurkolói csoportok.

Kiss Péter tájékoztatása szerint a különvonat szeptember 5-én az esti órákban indul majd a Keleti pályaudvarról, s másnap a kora délutáni órákban érkezik meg Bukarestbe. Útközben Szolnokon, Békéscsabán és Brassóban áll meg, az utóbbi állomáson sok erdélyi magyar szurkoló száll majd fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik