Foci

Slágermeccsel folytatódik a Bajnokok Ligája

Sir Alex Ferguson, José Mourinho (sir alex ferguson, josé mourinho, )
Sir Alex Ferguson, José Mourinho (sir alex ferguson, josé mourinho, )

A Manchester United Madridba látogat a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A találkozó Cristiano Ronaldo miatt is érdekes lesz. Rendeznek egy ínyencfalatnak ígérkező Donyeck-Dortmund összecsapást is.

Míg a keddi napon viszonylag egyhangú párharcok szerepeltek a menüben (más kérdés, hogy korántsem voltak azok), szerdán egy olyan találkozót is rendeznek, amiről tulajdonképpen a Bajnokok Ligája szól. A sorsolás ugyanis egy döntőnek is beálló párosítást hozott össze a nyolcaddöntőben, ugyanis a Real Madrid és a Manchester United került össze egymással.

Az első felvonást a spanyol fővárosban rendezik, ahol természetesen felfokozott hangulat előzi meg a szerda esti meccset. Ennek egyik oka Cristiano Ronaldo személye, aki épp a Vörös Ördögöktől igazolt világrekord összegért a blancókhoz még 2009-ben.

A másik ok természetesen a két sztáredző, a hazaiakat gardírozó José Mourinho, valamint a Manchestert irányító Sir Alex Ferguson. A két szakember nagy tisztelettel beszélt a másik félről és elismerték, már nagyon várják a párharcot.

„Nem történik tragédia, ha nem nyerjük meg a Bajnokok Ligáját. Van pár nagyszerű csapat és edző a történelemben, akik nem értek fel a csúcsra. A Madrid a tízedik, én pedig a harmadik elsőségemre hajtok. Nem szeretnék kettőnél megállni.

Az, hogy ez a konferenciaterem megtelt is hűen tükrözi, mennyire várja a világ ezt az összecsapást. Jól ismerem az angol labdarúgást és Sir Alex Fergusont, tudom, hogy mindig is jó játékra törekednek. Kőkeményen készültünk taktikailag, tudjuk, mit szeretnének alkalmazni a pályán.

Mi itt mindannyian nagy klubok, edzők és játékosok ellen szeretnénk játszani, a Manchester United pedig minden tekintetben megfelel ezeknek. Nem akarok Sir Alex Ferguson helyébe lépni, tudom, hogy mindketten ugyanakkor fogunk visszavonulni: amikor ő 90 lesz, én meg 70” – hangzottak Mourinho szavai a keddi sajtótájékoztatón.

„José nagyon jól írta le a helyzetet, valóban ez az a mérkőzés, amire mindenki vár, egy igazi kihívás a számunkra. Egy igazi erőfelmérője két olyan klubnak, akik a legjobbak közül vannak. Remek időpontban van a mérkőzés, mindenki egészséges, a bajnokságban pedig 12 pont az előnyünk” – így Sir Alex, aki természetesen korábbi játékosáról, Ronaldóról is ejtett pár szót.

„Hogy jobb játékos-e, mint volt Manchesterben? Abszolút! Sokat érett azóta, pályája csúcsán van és még ott is lesz évekig. Még akkor is nagyon fiatal volt, amikor minket otthagyott. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen jó befejező válik belőle – fenomenális!”

A rutinos szakember ezt követően kifejtette, hogy nagy esélye van a csapatának a továbbjutásra, ugyanakkor az igazi teszt szerdán vár csapatára. Abban biztos, hogy nem 0-0 lesz a mérkőzés vége.

A keddi összecsapásokról IDE és IDE kattintva tudhatsz meg részleteket, valamint a gólokat is megnézheted.

Szerdán rendezik a Sakhtar Donyeck és a Borussia Dortmund találkozóját is, amely igazi csemegének ígérkezik. Az ukránok dolgát ugyanakkor megnehezíti, hogy ellenfelükkel szemben idén még nem játszottak tétmeccset:

„Volt pár mérkőzésünk februárban, de egy edzőtáborban lejátszott felkészülési mérkőzés azért nem ugyanaz, mint egy éles Bundesliga-találkozó. Eddig jól szerepeltünk a német csapatok ellen, azonban a Dortmund nem egy tipikus német focit játszó együttes, inkább spanyolosnak mondanám, a labdatartásra koncentrálnak” – szakmázott egy kicsit Mircea Lucescu, a donyecki vezetőedző.

„Lucescu egy nagyon jó edző, jó munkát végzett Donyeckben, igen tetszetős focit játszik a csapata. Willian ugyan elhagyta a Sakhtart, de ez nem jelenti azt, hogy gyengültek volna. Figyelemmel kísértük őket a télen, azt kell ,hogy mondjam, nagyszerű játékosokból áll a Donyeck” – tekintett előre Jürgen Klopp.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők
Real Madrid (spanyol) – Manchester United (angol) 20.45
Sakhtar Donyeck (ukrán) – Borussia Dortmund (német) 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik