Foci

Otthon bukott az EL címvédője, Kötelesék ikszeltek

falcao (falcao)
falcao (falcao)

Nagy meglepetésre az Atletico Madrid odahaza kapott ki 2-0-ra az orosz Rubin Kazanytól. Bale repítette a Tottenhamet.

Hajnal Tamás nem volt ott a kezdőben a Stuttgart együttesében, sőt, a magyar válogatott középpályás a kispadon sem kapott helyet a Genk ellen. Nem úgy Köteles László, aki a kezdőben találta magát az ellenoldalon.

A Videoton a Genk ellen (is) búcsúzott az EL csoportkörében, Bruno Labbadia gárdájával szemben még nagyobb feladat várt rájuk. 15 200 ember ment ki a Mercedes Arénába, és ők azt látták, hogy bátran kezdett a belga csapat.

Ugyanakkor a szünet előtt nem sokkal megszerezte a vezetést a Vfb, Gentner egy kipattanót vágott a kapuba. A németek egészen a 90. percig tartották az előnyüket, de akkor a Genk utolsó támadásából szerencsés gólt szerzett: Plet egy felpattanó labdát fejelt a kapuba (1-1).

A Vidi másik “búcsúztatója”, a Basel az igen erős ukrán Dnipróval találkozott, és szerzett kétgólos előnyt a visszavágóra.

Az Európa Liga címvédője, az Atletico Madrid nagy meglepetésre már a 6. percben hátrányba került a Rubin Kazany ellen. Vad II István vezette a mérkőzést és a szünet előtt nem sokkal Sharonovot második sárga lapja miatt ki is állította, így az Atletico megkapta az esélyt a fordításra.

Nem sikerült semmi a Madridnak, pedig egykapuzott emberelőnyben: Arda Turan, Cristian Rodriguez, na és persze Falcao igyekezett, a kolumbiai támadó a 78. percben kapufát is lőtt, mindhiába. Sőt, a 94. percben megkapta a kegyelemdöfést is a Simeone-csapat: 2-0-ra nyert a Rubin, Tatárföldön kellene fordítania a Madridnak, a visszavágón.

A Tottenham a Lyon ellen Gareth Bale nagyszerű szabadrúgásgóljával szerezte meg a vezetést, de a franciák a fordulás után egyenlítettek. Samuel Umititi bődületes erővel talált Friedel kapujába. Mégis megnyerte a meccset az angol csapat, ugyanis Bale a 93. percben is eredményes volt egy másik óriási szabadrúgásgóllal, megállíthatatlan a walesi játékos.

Az Inter a Vass Ádámot sérülés miatt a sorozatra már nem is nevező Kolozsvár ellen Palacio góljával vezetett a 20. percben, ő a 87. percben duplázott, elég lehet a 2-0 a visszavágóra.

A Mönchengladbach és a Lazio hatalmas meccset vívott egymással, a vége 3-3 lett.

Eredmények – Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:

Atletico Madrid – Rubin Kazany 0-2 (0-1)
gólszerzők: Karadeniz (6.), Orbaiz (90+4.)
piros lap: Sharonov (45., Kazany) 2-0

Basel – Dnipro Dnipropetrovsk 2-0 (1-0)
gólszerzők: Stocker (23.), Streller (67.)

Internazionale – CFR Cluj 2-0 (1-0)
gólszerzők: Palacio (20., 87.)

Mönchengladbach – Lazio 3-3 (1-0)
gólszerzők: Stranzl (17., 11-esből), Marx (84., 11-esből), Arango (88.), illetve Floccari (57.), Kozak (64., 90+3.)
piros lap: Diaz (67., Lazio)

Newcastle United – Metallist Harkiv 0-0

Tottenham – Lyon 2-1 (1-0)
gólszerzők: Bale (45., 90+3.), illetve Umtiti (55.)

VfB Stuttgart – Genk 1-1 (1-0)
gólszerzők: Gentner (42.), illetve Plet (90.)


A játéknap első két mérkőzésén: Zenit-Liverpool 2-0, Anzsi Mahacskala-Hannover 3-1.

A Chelsea sikeréről és a nap további eredményeiről itt lehet olvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik