Foci

A pokolban járt a Juventus

Antonio Conte (antonio conte, )
Antonio Conte (antonio conte, )

Antonio Conte, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője nagyon örül együttese 3-0-s győzelmének.

Amint arról kedden este írtunk, torinóiak ugyan a megszokottnál jóval deffenzívebb focira voltak kényszerítve a Celtic Parkban, a helyzeteikkel jól sáfárkodtak, 3-0-s győzelmüknek köszönhetően pedig gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutás kérdését. Antonio Conte, a Juve trénere is örül a sikernek, de azt elismeri, nem volt ez egy könnyű menet:

„Nagyon fontos győzelem volt ez, de azt el kell mondjam, hogy szenvedtünk időnként. A Celtic egy nagyszerű csapat hazai pályán. Nem sok helyen jártam, ahol ilyen pokoli lett volna a hangulat. Minden elismerésem a fiúknak, hogy ilyen atmoszférában tudtak teljesíteni” – mondta Conte a Sky televíziónak a lefújás után.

„A Celtic ugyan nem a legnagyobb név az európai labdarúgásban, de az sem véletlen, hogy a Barcelonát is legyőzték. Emellett kiejtették a Benficát, a portugál labdarúgás egyik legjobb csapatát” – dicsérte tovább az ellenfelet az olasz.

A túloldalon Neil Lennon csapata elpuskázott helyzetei és a játékvezetés miatt füstölgött:

„Meg szeretném kérdezni a játékvezetőtől, hogy vajon a labdarúgást Spanyolországban és Olaszországban máshogyan játsszák? Szögleteknél a játékosaim akárhányszor megindultak, akkor szólt a síp.

Az eredmény természetesen a Juventusnak kedvez, de nem hinném, hogy három gólnyi különbség van a két csapat közt. Hazardíroztunk Ambrose játszatásával (vasárnap még az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében szerepelt – a szerk.), de nem jött be, benne volt az első gólban és kihagyott egy nagy helyzetet. Most már csodára lenne szükségünk a továbbjutáshoz” – értékeltet a látottakat Lennon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik