Foci

Előnyben a PSG a Valencia ellen

pastore (pastore, psg, )
pastore (pastore, psg, )

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Paris SG 2-1-re győzött a Valencia otthonában, így kedvező helyzetbe került. Ibrahimovic viszont kiállíttatta magát.

David Beckham még csak a lelátóról szemlélte a PSG-t a Mestallában, a friss igazolás a sportigazgató Leonardo társaságában élvezte végig a BL első idei játéknapjának találkozóját.

Élvezhette is, ugyanis az első perctől támadólag fellépő francia listavezető korán, a 10. percben megszerezte a vezetést a remek egyéni megoldást választó Lavezzi révén (0-1). A vezető találat után is a vendégeknek akadt több próbálkozása, Lucas kétszer is lőtt.

A 36. percben Jonas fejelt alig mellé, ez volt a Valencia legnagyobb helyzete az első félidőben. A 43. percben aztán kettőre növelte előnyét a vendégcsapat: Lucas adta be a labdát a jobb oldalról, Pastore pedig kapásból, félfordulattal laposan Guaita kapujába lőtt (0-2).

A 61. percben Alex buktatta Soldadót, de nem ítélt 11-est a játékvezető. A második félidőben sokkal többet támadott a Valencia, de a félidő derekán Zlatan Ibrahimovic is próbálkozott lövésekkel.

A 76. percben Valdez kapott nagy labdát, de négyméteres lövése az oldalhálóban landolt. A végén szinte egykapuzott a Valencia, és ennek meg is lett az eredménye.

A 90. percben jobb oldalról íveltek be egy szabadrúgást, amelyre a berobbanó Rami érkezett, és szépített közelről leadott pöccintésével (1-2).

Egy perc múlva Ibrahimovic keményen odalépett egy párharcnál, amiért a játékvezető kiállította, talán szigorúan.

Előnyben a PSG, de még izgulnia kell a visszavágón.

A másik keddi nyolcaddöntőben a Juventus 3-0-ra nyert a Celtic otthonában.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Valencia – Paris SG 1-2 (0-2)

Valencia, Mestalla Stadion, vezette: Tagliavento

Valencia: Guaita – Pereira, Rami, T. Costa, Guardado – Feghouli (Viera, 84.), Banega (Canales, a szünetben), Parejo, R. Costa, Jonas (Nelson Valdez, a szünetben) – Soldado. Vezetőedző: Ernesto Valverde

PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Sakho, Maxwell – Lucas (Chantome, 53.), Matuidi, Verratti, Pastore (Armand, 88.) – Ibrahimovic, Lavezzi (Menez, 76.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Gólszerzők: Lavezzi (10.), Pastore (43.)

Sárga lap: Pereira (32.), illetve Verratti (32.)

Piros lap: Ibrahimovic (91.)

Videó – Ibrahimovic szabálytalansága:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik