Foci

Ebédidőben is tud focizni a Barca

Barcelona (barcelona, )
Barcelona (barcelona, )

Ugyan a Nou Campban 48 esztendeje nem rendeztek ilyen korán mérkőzést, ez nem látszott meg a Barcelonán. A katalánok 6-1-re nyertek hazai pályán a Getafe ellen.

A katalán sztárcsapat honlapjának tájékoztatása szerint 1965-ben volt utoljára arra példa, hogy a Nou Campban focimeccsre került sor ilyen korai időpontban, azaz igazi kuriózumnak számított a Getafe vasárnapi vendégjátéka.

A madridi kiscsapat nem teszi ki az ablakba, amit gránátvörös-kék ellenfelétől kapott: Alexis Sanchez már a hatodik, Lionel Messi pedig a tizenharmadik percben beköszönt, az argentin pedig később még a kapufát is eltalálta. Így összességében a vendégekre nézve volt hízelgő, hogy az eredményejlző 2-0-át mutatott a szünetben.

Fordulás után sem kellett sokat várni az újabb hazai gólra, David Villa is kipúpozta a hálót, majd a találkozó hajrájába érve a nem sokkal korábban beálló Tello lőtt szép gólt Messi átadása után. A Getafe végül tudott szépíteni, Alba fejelte haza röviden a labdát, az ott ólálkodó Álvaro pedig büntetett.

Erre is volt válasza a Barcának, kettő is ráadásul: előbb Iniesta tette fel vasárnapi teljesítményére a koronát, majd Piqué állította be az 6-1-es végeredményt.

Eredmény – La Liga, 23. forduló
Barcelona – Getafe 6-1 (2-0)
Gólszerzők: Sanchez (6.), Messi (13.), Villa (58.), Tello (79.), Iniesta (90.), Piqué (90+2.) illetve Álvaro (83.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik