Foci

A Milan és a Roma is botlott

cagliari (cagliari, )
cagliari (cagliari, )

A Seria A 24. fordulójának vasárnapi mérkőzésein két meglepetés is születet: az AS Roma kétgólos vereséget szenvedett, az AC Milan pedig épphogy pontot mentett.

A római Farkasoknak mostanában nincs szerencséjük: öt mérkőzés óta nyeretlenek a bajnokságban úgy, hogy csak két pontot gyűjtöttek, ráadásul az előző forduló után menesztették a gárda trénerét, Zdenek Zemant, így a Sapmdoria ellen Aurelio Andreazzoli ülhetett le a kispadra.

Azonban vasárnap sem termett babér a fővárosiaknak, hiszen  simán, 3-1-re kikaptak. Az első félidőben egyébként még nem született gól, így az 56. percig kellett várni, hogy megrezzenjen a háló. Akkor Estigarribia mattolta Stekelenburgot, majd sokáig semmi. A harjához közeledve viszont négy perc alatt három találat (!) született, hiszen a hazaiak a 73. és a 77. percben is betaláltak, a Roma pedig Lamela révén a 75.-ben szépített. Ezzel a vereséggel a Farkasok a 9. helyre csúsztak vissza.

A Milan is majdnem hasonló sorsa jutott, de a piros-feketék elkerülték a leégést, és pontot mentettek a Cagliari otthonában, igaz ez nem volt könnyű. A vezetést a hazaiak szerezték meg, majd csak a 82. percben tudott egalizálni Balotelli büntetőjével. A Milan így fontos pontokat hullajtott el, hiszen ha este az Internazionale bezsebeli mindhárom pontot, akkor a piros-feketék visszacsúsznak az 5. helyre.

Tőzsér Dániel csapata, a Genoa is pályára lépett vasárnap, és gólnélküli döntetlent játszott a Parmával. A magyar légiós a kispadon kapott volna helyett, de belázasodott a meccs előtt.

Eredmények – Seria A, 24. forduló
Parma – Genoa 0-0

Atalanta – Catania 0-0

Bologna – Siena 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Kone (41.) illetve Emeghara (33.)

Cagliari – AC Milan 1-1 (1-0)
Gólszerző: Ibarbo (45.) illetve Balotelli (82.-büntetőből)
Piros lap: Astori (81.)

Palermo – Pescara 1-1 (0-0)
Gólszerző: Bjarnason (73.)

Sampdoria – AS Roma 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Estigarribia (56.),  Sansone (73.), Icardi (77.) illetve Lamela (75.)

Udinese – Torino 1-0 (1-0)
Gólszerző: Pereyra (7.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik