Foci

Rémálomszerű szombat Dortmundban

rafael van der vaart (rafael van der vaart, )
rafael van der vaart (rafael van der vaart, )

A Bundesliga 21. fordulójában a sárga-feketék hazai pályán kaptak ki 4-1-re a Hamburg csapatától. Huszti Szabolcs gólpasszt adott 100. Bundesliga-mérkőzésén.

A bajnok számára fontos lett volna hozni ezt a találkozót, hiszen már így is tetemes a hátrányuk az éllovas Bayern München mögött: a Dortmund lemaradása 12 pont volt a szombati játéknap előtt.

A Hamburg ellen azonban nem tudtak közelebb férkőzni a bajorokhoz, ugyanis hiába szereztek vezetést Lewandowski révén a 17. percben, végül simán kikaptak.

A lengyel támadó egy komoly védelmi hibát használt ki az első félidőben, majd egy perccel a gól után érkezett is az egyenlítés: a Hamburg egy gyors kontra végén egalizált Rudnevs révén.

Nem sokkal később a hamburgiak dél-koreai légiósa, Son lőtt pazar gólt, miután lefordult az emberéről, a tihenhatoson belülre vezette a labdát, csinált egy cselt befelé, majd precízen tekert a hosszúba, a kapufa segítségével (1-2). Nem elég, hogy gól-, de még emberhátrányba is kerültek a hazaiak az első 45 percben, hiszen Lewandowskit kiállította a játékvezető.

A térfélcsere után a vendégek is megfogyatkoztak, Bruma is idő előtt mehetett zuhanyozni, de ettől függetlenül lőttek még kettőt a kékmezesek: van der Vaart passzát Rudnevs váltotta gólra, majd Son is duplázott. A 4-1-es vereséggel a Borussia megtartotta második helyét. Habár az üldöző Leverkusen egy sikerrel megelőzhette volna a sárga-feketéket, a gyógyszergyáriak csak döntetlenre voltak képesek a Mönchengladbach vendégeként.

Két honfitársunkért is szoríthattunk szombat délután. Varga József – végig a pályán volt – csapata, a Fürth a Wolfsburgtól kapott ki 1-0-ra, míg A Hannover ilyen arányban tudott nyerni. Huszti Szabolcs is 90 percet kapott, és egy gólpasszal járult hozzá együttese sikeréhez. Ez volt a magyar szélső 100. mérkőzése a Bundesligában.

A Stuttgartban – 4-1-re kikaptt – Hajnal Tamást nem nevezeték a találkozóra. 

Az esti találkozón a Bayern München nem izzadt meg: a bajorok 4-0-ra ütötték ki a Schalkét, és így magabiztosan őrzik első helyüket a tabellán.

Eredmények – Bundesliga, 21. forduló
Borussia Dortmund – Hamburg 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Lewandowski (17.) illetve Rudnevs (18., 62.), Son (26., 89.)
Piros lap: Lewandowski (31.) illetve Bruma (60.)

Frankfrut – Nürnberg 0-0

Fürth – Wolfsburg 0-1 (0-1)
Gólszerző: Dost (23.)

Hannover – Hoffenheim 1-0 (1-0)
Gólszerző: Diouf (8.)

Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 3-3 (1-0)
Gólszerző: Stranzl (44.), de Jong (58.), Hermann (86.) illetve Sam (52.), Kiessling (60.), Schurrle (64.)

Stuttgart – Werder Bremen 1-4 (0-1)
Gólszerző: Traore (50.) illetve Ekici (34., 74.), Hunt (61.), De Bruyne (91.)

Bayern München – Schalke 04 4-0 (2-0)
Gólszerző: Alaba (19.-büntetőből, 51.), Schweinsteiger (32.), Gomez (63.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik