Foci

Benitez nem beszélt Abramoviccsal

rafael benitez (rafael benitez, )
rafael benitez (rafael benitez, )

A Chelsea menedzsere azt mondja, már régen egyeztetett Roman Abramovic tulajdonossal, így a türelem meglehet az oroszban.

Szörnyen szerepel a Chelsea együttese az utóbbi időben. Rafa Benitez menedzser Roberto Di Matteót váltotta a kispadon ősszel, de még azok is visszasírják, akik nem utálták alapból a spanyol érkezőt.

A Chelsea elbukta a klubvilágbajnoki döntőt, előtte kiesett a Bajnokok Ligájából, majd a Ligakupából a Swansea ellenében, az FA-kupában a Brentford ellen ismétlésre kényszerül. Ami a bajnokságot illeti: az arany már rég álom, a londoniak most a BL-indulást jelentő helyekért harcolnak.

Szerencséjük, hogy a nagy rivális Tottenham, Arsenal, Everton hármas is sokszor hullajt pontokat. A Chelsea legutóbb 2-0-ról ikszelt a Reading ellen, majd 3-2-re kikapott a Newcastle otthonában (utóbbi 5 meccsén nyeretlen a gárda).

Rafa Benitez most azt mondja, 20 napja nem beszélt Roman Abramoviccsal, a klub tulajdonosával, így az ő jövője egyelőre nem lehet kérdéses a kispadon.

“Legutóbb akkor beszéltünk, amikor legyőztük az Arsenalt. Akkor nagyon jól játszottunk, és ő nagyon boldog volt. Azóta beszéltem olyanokkal, akik közel állnak hozzá, akik mellette dolgoznak. Tudja bárki is, mit gondolhat? Senki sem tudhatja, így nem jelenthetünk ki semmit, és annak az ellenkezőjét sem” – így a spanyol menedzser.

“Mindannyian nyerni akarunk a klubnál. A sajtó már rengeteg nevet bedobott a helyemre, lehet akár 200 is, a szerződésem akkor is a szezon végéig szól. Hogy a tulajdonos mit gondol, azt senki sem tudja. Nekem az a feladatom, hogy a csapatra koncentráljak és felkészítsem a játékosokat a mérkőzésekre. 26 éve vagyok edző, előtte játszottam is. Ha a csapat nyer, minden rendben van, ha veszít, elkezdenek beszélni mindenfélét. Ez természetes, de mi fejlődni akarunk, és ezért mindent meg is teszünk” – fejezte be Rafa Benitez helyzetjelentését.

A Chelsea szombaton a Wigan ellen javíthat.

Premier League – a hétvégi mérkőzések:
Chelsea – Wigan
Tottenham- Newcastle
Norwich – Fulham
Stoke – Reading
Sunderland – Arsenal
Swansea – QPR
Southampton – Manchester City
Manchester United – Everton
Aston Villa – West Ham United
Liverpool – West Bromwich Albion

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik