Foci

Így néz ki Maradona temploma

Az Isteni Diego néhány fanatikus argentin számára a mai napig imádott játékos, vannak, akik elsőre furcsa módszert választanak hódolatuk kifejezésére.

“A futball egy vallás. Minden vallásnak van egy istene, a focinak Maradona az” – véli Hernan Veron, egy argentin futballszurkoló, aki testvérével “templomot” épített az argentin legenda tiszteletére.

A hívő “maradonista” testvérével, Alejandróval döntött úgy, kegyhelyet állít az Isteni Diegónak, aki az angoloknak lőtt szólógóljával (na, meg kezezős találatával) vált a labdarúgás egyik legnagyobb alakjává (ez az alábbi videó bevezetőjében meg is tekinthető).

Rosarióban (itt játszott a Newell’s Old Boys együttesében – hazatérvén – “DunDiego” 1993-ban hét meccs erejéig)  található az a ház, ahová elzarándokolhatnak azok, akik hitüknek megfelelően szeretnék kifejezni hálájukat Diego Maradona játékáért. A testvérpár 2001-ben döntött az alapítás mellett.

Gyakran nagy tömeg gyűlik össze, főleg a jeles napokon. Például Maradona karácsonyán, azaz október 30-án, a játékos születésnapján. Ilyenkor összejönnek, nápolyi pizzát esznek a hívők.

Vannak “apostolok” is, egyikőjük Diegónak nevezte el a fiát. A Newell’s drukkerei minden nap érzik, ahogy Maradona törődik velük, rájuk gondol – tette hozzá az egyik drukker.

Videó – Maradona és temploma:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik