Foci

Salvadori játékost igazolt a Videoton

Arturo Alvarez egyelőre fél évre költözik Székesfehérvárra, de a nyáron opciós joga lesz a Videotonnak a labdarúgó végleges leigazolásához.

A ballábas játékos 1985. június 28-án született a texasi Houstonban. A kettős állampolgárságú Arturo Álvarez szerepelt az Egyesült Államok korosztályos válogatottjaiban, felnőttként azonban El Salvador nemzeti együttesében mutatkozott be. Eddig 20 alkalommal szerepelt a nagyválogatottban, egy gólt szerzett.

18 évesen mutatkozott be első profi klubjában, az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő San Jose Earthquake-ben. 2005–2008 között az FC Dallas játékosa volt, majd 2008–2010 között újra a San Joséban szerepelt. 2011-ben a Real Salt Lake-ben játszott, tavaly pedig áttette székhelyét Európába, egészen pontosan Portugáliába, ahol a Paços de Ferreira együttesében szerepelt – írja a vidi.hu oldal.

Arturo Álvarez fél évre kölcsönbe érkezik a Videotonhoz, nyáron pedig opciós joga lesz a klubnak arra, hogy végleg megvásárolja.

Nem ő az egyetlen és első salvadori játékos a magyar NB I.-ben, ugyanis Kecskeméten játszik Rafael Burgos, aki mellesleg szintén válogatott (sőt, a Győri ETO érdeklődik iránta).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik