Foci

Kaposvár rendkívüli milliókat ad a focicsapatának

A Rákóczi FC 15 millió forintot, a város kosárlabdacsapata 12 millió forintot kap a helyi önkormányzattól, mert bajba kerültek.

Rendkívüli támogatást kapott a városi közgyűléstől Kaposvár két kiemelt egyesülete. A Rákóczi labdarúgócsapatát 15, a kosárlabdázókat pedig 12 millió forinttal segítik meg – számolt be a rakoczifc.hu oldal.

Ez a pénzügyi plusz fedezet kell ahhoz, hogy a 2012-2013-as bajnoki évad tavaszi időszakának zavartalanul vágjon neki a két klub. A támogatásról szerda este rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület.

“A Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. a társaság gazdasági helyzetének javítása érdekében fordult a városhoz a támogatásért” – mondta a klub weboldalának Illés János ügyvezető, majd megköszönte a város segítségnyújtását.

A sportvezető elmondta, a NAV felé ugyanúgy tartozik a klub, mint ahogyan alkalmazottai irányában, és működési jellegű problémák is akadtak.

Hozzátette, a szponzori bevételek csökkentek, és még mindig nem kapták meg a Miroslav Grumic eligazolásáért kapott összeget a Pécsi MFC együttesétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik