Foci

Ghána sem nyeri meg a kontinenstornát

Burkina Faso (burkina faso, )
Burkina Faso (burkina faso, )

Az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjében Burkina Faso válogatottja drámai csatában, tizenegyesek után nyert.

Nagyon jó kis összecsapást hozott Burkina Faso, valamint a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott Ghána között az afrikai labdarúgás minden szépségével és csúnyaságával. A lüktető találkozón előbb a Fekete Csillagok szereztek vezetést, ám a zöldmezesek a 60. percben egyenlítettek, a rendes játékidő pedig 1-1-el ért véget.

A hosszabbításban Burkina Faso volt a jobb, azonban mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. A 117. percben egy óriási játékvezetői tévedést is elkönyvelhettünk, ugyanis a tunéziai sípmester tévesen ítélt meg egy második sárgát Pitroipának, akit így ki is állított.

A továbbjutás tizenegyesekkel dőlt el, amit Ghána kezdett, Isaac Vorsah pedig csúnyán mellé lőtt, méltán pályázhat minden idők egyik legpocsékabb büntetőjére. A folytatásban még két további társa rontott, ez pedig megpecsételte a ghánaiak sorsát, Burkina Faso 3-2-re nyerte meg a szétlövést és története során először eljutott az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjébe, ahol a Malit búcsúztató Nigéria lesz az ellenfele.

Eredmény – Afrikai Nemzetek Kupája, elődöntő
Burkina Faso – Ghána 1-1 (0-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 3-2
Gólszerzők: Bance (60.) illetve Wakaso (13. – 11-esből)
Piros lap: Pitroipa (117.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik