Foci

Egervári: Összességében elégedett vagyok

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya olyan pluszinformációk birtokába jutott, amik hasznosak lehetnek a világbajnoki selejtezősorozatban.

Mint ahogyan mi is írtunk róla, a magyar nemzeti együttes szerdán 1-1-es döntetlent játszott Fehéroroszországgal a törökországi Belekben. A mieink szereztek vezetést még az első félidőben Szabics Imre révén, erre válaszolt a második felvonásban Volodko.

A románok elleni, zárt kapus mérkőzésre hangoló válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a lefújást követően a Magyar Hírlapnak értékelte a látottakat. A szakember szerint reális a döntetlen:

„Alapvetően elégedett vagyok, mert a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a románok elleni világbajnoki selejtezőre. Az első félidőben mi játszottunk némi fölényben, míg a másodikban az ellenfél. A döntetlen reális. Pozitívum, hogy amikor a második félidő közepén a fehéroroszok átszervezték a játékukat, erre mi gyorsan tudtunk reagálni. Szélsőjátékból nyújthattunk volna jobbat is, de összességében elégedett vagyok, hiszen jó néhány olyan pluszinformációt kaptam, amelyet a vébéselejtezőn fel tudunk használni” – idézi a lap internetes kiadása a kapitányt.

A magyar gól szerzője, Szabics elárulta, bizakodással tölti el a szerdai eredmény. A csatár úgy véli, az alapozás ezen szakaszában benne van a pakliban, hogy több a hiba a játékban, ám a március 22-én esedékes, románok elleni összecsapásig ezek kijavíthatóak.

Csábi József pályaedző szerint is reális eredmény a döntetlen, igaz Egervári segítője egy kicsit bosszankodott amiatt, mert a fehéroroszok egyenlítő találatát védelmi hiba előzte meg.

Videó – Szabics találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik