Foci

26 éves átkot tört meg Németország

Sami Khedira (sami khedira, )
Sami Khedira (sami khedira, )

A német labdarúgó-válogatott 1987 óta először tudott nyerni a gall nemzeti tizenegy ellen. Portugália mindeközben váratlan vereségbe szaladt bele.

A Stade de France-ban rendezett barátságos mérkőzés ünnepléssel kezdődött, majd remek játékkal folytatódott, melynek során a hazaiak szereztek vezetést még az első félidőben Valbuena révén. A második felvonásban azonban már a németek akarata érvényesült, Joachim Löw fiai pedig két szép találattal (Müller és Khedira jegyezték) a maguk javára fordították az állást, majd a találkozót is megnyerték.

Érdekesség, hogy Németország legutóbb 1987-ben tudta legyőzni Franciaországot labdarúgópályán.

Szerdán késő este a portugálok is pályára léptek, ám a Guimaraesben rendezett találkozóban nem volt sok köszönet hazai oldalról. Valencia a 2. percben szerzett vezetést Ecuadornak, ám Cristiano Ronaldo és Helder Postiga révén fordítani tudtak a portugálok.

A 61. percben Pereira öngólt vétett, majd a 70. minutumban Caicedo már a dél-amerikaiaknak szerzett vezetést, akik végül nagy meglepetésre 3-2-re meg is nyerték a találkozót. Paulo Bentónak, Portugália szövetségi kapitányának ismét lesz miért magyarázkodnia.

Eredmények – felkészülési mérkőzések

Franciaország – Németország 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Valbuena (44.) illetve Müller (51.), Khedira (74.)

Portugália – Ecuador 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (23.), Postiga (60.) illetve Valencia (2.), Pereira (61. – öngól), Caicedo (70.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik