Foci

Döntetlennel kezdte az évet az Egervári-csapat

magyar-valogatott(960x640).jpg (magyar labdarúgó válogatott, )
magyar-valogatott(960x640).jpg (magyar labdarúgó válogatott, )

A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a fehérorosz együttessel.

Nemzeti csapatunk idei első mérkőzésén Fehéroroszország legjobbjai ellen lépett pályára a törökországi Belekben. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerdán nem számíthatott Varga Józsefre és Pátkai Mátéra, hiszen mindketten betegséggel küzdöttek, míg az ellenfélnél Alexander Hleb maradt ki a keretből.

A találkozót egyébként jól kezdtük, több helyzetünk is volt, de azért a fehéroroszok is megmutatták, hogy a pályán vannak: Bogdán Ádámnak többször is védenie kellett. A vezetést mégis a magyar válogatott szerezte meg a 31. percben, amikor Dzsudzsák passzol Rudolfhoz, de a Diósgyőr támadója átlépte a labdát, így az Szabics Imre elé került, ő pedig nem hibázott (1-0).

A fordulást követően kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét alakulatnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, ám sem Dzsudzsák, sem Hajnal nem tudta bevenni Veremenko kapuját. Bogdánét viszont igen a fehéroroszok: az 58. percben Volodko egy kiugratás után lépett meg, majd a magyar hálóőr mellett a kapuba lőtt (1-1).

A magyar válogatott így döntetlennel kezdte az évet, és hangolt a románok elleni, március 22-i világbajnoki-selejtezőre.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Magyarország– Fehéroroszország 1-1
Gólszerző:
Szabics (31.) illetve Volodko (58.)

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Mészáros (Böde, 65.), Kádár – Pintér, Hajnal – Koman (Koltai, 46.), Szabics (Gyurcsó, 83.), Dzsudzsák – Rudolf (Elek, 46.).

Fehéroroszország: Veremko – Martinovich, Verkhovtsov, Filipenko, Bordachev – Kislyak (Knacnaturjan, 78.), Dragun (Volodko, 53.), Putsila – Bressan – Trubila (Balanovic, 46.), Rodionov (Kvasnicnzki, 78.).

Sárga lap: Elek (48.) illetve Bordachev (87.)


Ennyi volt, vége a 90 percnek. 1-1 a vége, döntetlennel hangoltunk a románok elleni vb-selejtezőre.

83. PERC: Gyurcsó a pályán, Szabics helyett.

75. PERC: Megint Dzsudzsák lőtt, megint Veremenko védett. Nagyon nyomunk, jó lenne a mezőnyfölényt gólra váltani.

70. PERC: Két óriási magyar helyzet egymás után: előbb Hajnal löketét védte be majdnem Veremenko, de a labda pár centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Utána Pintér tüzelt 8 méterről, de a gólvonalról tisztáztak a védők.

65. PERC: Magyar csere: Mészáros helyett Böde Dániel a pályán. A Ferencváros futballistája most debütál a válogatottban.

64. PERC: Dzsudzsák veszélyesen focizik: ezúttal távolról küldte kapura a labdát, de Veremenko szögletre ütötte azt.

61. PERC: Vanczák tisztázott fejjel egy szöglet után.

58. PERC: Egyenlítettek a fehéroroszok… Alig öt perce volt a pályán Volodko, amikor Bogdán mellett a jobb alsóba gurított. Ezzel 1-1 az állás.

48. PERC: Villant az első sárga: Elek kapta, visszahúzásért.

47. PERC: Elek azonnal gólt szerezhetett volna, de Szabics mellel lekészített labdáját fölé vágta.

46. PERC: Elkezdődött a második 45 perc. Két csere nálunk: Rudolfot Elek Ákos, Komant Koltai Tamás váltotta. A fehéroroszoknál Balanovic érkezett a pályára.

Vége az első félidőnek, Magyarország 1-0-ra vezet!

45. PERC: Hú ezt megúsztuk! A fehérorosz szöglet után Bordachev lőtt közelről, de Korcsmár ismét jó helyen állt: a gólvonalról mentett a norvég Brann labdarúgója.

42. PERC: Korcsmár szabadított fel Bressan elől.

36. PERC: Azért az ellenfél is veszélyeztet, ezúttal Putsila lövését fogta Bogdán.

32. PERC: Góóóóól! Dzsudzsák indult meg a labdával, majd Rudolfhoz passzolt, de ő átlépte a játékszert, ami így Szabicshoz került. A Sturm Graz légiósa pedig nem habozott, és lőtt, így 1-0-ra vezetünk!

23. PERC: Az első gólhelyzet!!! Rudolf küldte kapura a labdát, legalább 23 méterről, de Veremenko bravúrral hárítani tudott. A kapusról kipattanó labdára Szabics startolt rá, de lőni már nem tudott, így ez a ziccer kimaradt. Közel jártunk a gólhoz!

22. PERC: Bogdán bemutatta első védését: Drahun elől húzta le a labdát a hálóőr.

16. PERC: Ismét magyar lehetőség! A kontrából Hajnal indult meg, majd Dzsudzsék elé tálalt, de a védők szögletre mentettek. A sarokrúgás után lökés miatt a fehéroroszok jöhettek.

16. PERC: Fehérorosz szöglet után Szabics volt a legjobb helyen a kapunk előtt, így ki tudta fejelni a labdát.

7. PERC: A fehéroroszok a tizenhatosunk elől jöhettek szabadrúgással. Szerencsére Bressan nem találta el a kaput.

6. PERC: Ismét Koman! Ezúttal Hajnal hozta volna jó helyzetbe a Krasznodar légiósát, de a labda hosszúnak bizonyult.

2. PERC: Meg is van az első lövés: Koman kapott labdát Rudolftól, de kissé eltévesztette a célt, így a játékszer elkerülte a fehérorosz kaput.

1. PERC: Elkezdődött a találkozó! Esős idő volt Törökországban, így meglehetősen vizes a pálya.

Hamarosan kezdődik a találkozó! A meccs előtt a szövetségi kapitány meggondolta magát: a Diósgyőr támadóját, Rudolf Gergelyt küldi a pályára Szalai Ádám helyett.

Előzetes: Egervári Sándor együttese a fehéroroszok ellen vívja első idei mérkőzését a törökországi Antalyában. A magyar csapat ezzel a találkozóval készül a márciusi, románok és törökök elleni vb-selejtezőre.

Már a vasárnapi elutazás előtt eldőlt, hogy Varga József nem tarthat a csapattal gyomorpanaszai miatt, míg Pátkai Máté ugyan megérkezett Belekbe, de megfázás miatt nem állhat a szövetségi kapitány rendelkezésére. Mivel sem Gera Zoltán, sem Juhász Roland nem lesz a pályán szerda délután, így a jubiláló Dzsudzsák Balázs viseli majd a csapatkapitányi karszalagot: a Dinamo Moszkva labdarúgója 50. fellépésére készül címeres mezben.

Az ellenfélnél nincs a keretben Alexander Hleb, a fehéroroszok legjobbja, így egy fokkal talán könnyebb lesz csapatunk számára a mérkőzés. Nálunk egyébként Szalai Ádám és Szabics Imre került be a kezdőbe, vagyis két klasszikus csatárral vágunk neki a 90 percnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik