Foci

Angol-brazil: csúcsmeccs a Wembley-ben

hodgson cole (angol válogatott, roy hodgson, ashley cole, )
hodgson cole (angol válogatott, roy hodgson, ashley cole, )

Barátságos találkozót vív egymással az angol és a brazil labdarúgó-válogatott szerda este: Ronaldinho is a pályán lesz.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a vb-házigazda brazil válogatott hátradőlve szemléli a világbajnoki selejtezőket, mondván, neki úgysem kell izzadnia az alanyi jogi részvétel okán.

A Selecaónak azzal kell megküzdenie, hogy hatalmas rajta a nyomás, mindenki aranyérmet vár tőle a jövőre megrendezendő világbajnokságon. Ennek is köszönhető, hogy a viszonylag gyenge eredményeket produkáló Mano Menezes kapitányt Luiz Felipe Scolari váltotta a szövetségi kapitányi poszton. A dél-amerikai csapat erős ellenfelekkel készül a tornára – például Angliával, szerdán.

A rutinos mester ráadásul nem volt rest azonnal a csapatba hívni Ronaldinhót, aki odahaza remekel, és még mindig nagy benne a bizonyítási vágy.

“Nem terveztem, hogy visszatérek a válogatottba, de nagyon jól esett a meghívó. Nagyon jó évem volt tavaly, remélem, ez kitart. A stílusom és a játékom nem változott, és borzasztóan örülök, hogy visszatérhetek Európába az angolok elleni meccsen. Scolari jelenléte nagy erőt jelent, szerintem minden esélyünk megvan arra, hogy világbajnokok legyünk” – mondta Ronaldinho.

Egy másik nagy öreg is ott lehet a Wembley-ben, Julio Cesar védheti a kaput. Csak arrébb kell mennie pár kilométert, ugyanis a Queens Park Rangers játékosa jelenleg, ráadásul remek formában véd Harry Redknapp együttesében.

“Négy évig szól a szerződésem a csapathoz, és nagyon boldog vagyok, hogy a Premier League-ben szerepelhetek. Nagyon sokat profitálok abból, hogy itt védek, és azt gondolom, ez a brazil válogatottban is kamatoztatható” – így a kapus.

Az angoloknál mindenki Ashley Cole-lal foglalkozik, ugyanis Roy Hodgson szövetségi kapitány jelezte, pályára lép a szélső védő, akinek ez lesz a 100. fellépése a válogatottban.

Egy másik “évforduló” is szerdára esik: 55 évvel ezelőtt történt a müncheni repülőgép-katasztrófa, amelynek során a Manchester United 23 játékosa vesztette életét. Az angol csapat játékosai Belgrádból tartottak hazafelé, amikor bekövetkezett a tragédia.

“Hihetetlenül tisztán emlékszem arra a napra. 11 éves voltam akkor, otthon voltam azon az estén, és hallgattuk a híreket. Borzasztóan megviselt, csupa nagyszerű játékos élete ért véget. Szomorú történet, de emlékeznünk kell rá” – mondta a kapitány.

Ha már Manchester United: a szövetségi kapitány elmondta, mindent megtesz azért, hogy a United játékosai (Rooney, Welbeck, Cleverley és Smalling) ne fáradjanak el túlságosan a brazilok elleni mérkőzésen.

“Tisztában vagyok vele, hogy a United fontos Bajnokok Ligája-találkozót vív a jövő héten. Nem beszéltem Sir Alex Fergusonnal, de nem is kell. Klubedző voltam, tudom, mit kell tennem. Ez egy fontos barátságos meccs, amit meg akarunk nyerni, de tudom, mi jár a klubmenedzserek fejében, és én sem akarom, hogy a játékosok ne játsszanak a fontos klubtalálkozókon” – mondta Hodgson.

Az angol szövetség közben feltette egy jópofa videót a Youtube-ra, amelyen Wayne Rooney készít interjút Leon Osmannal és Leighton Bainesszel a vonaton. A csapat ugyanis vonattal utazott edzőtáborából Londonba.

Utóbbi, aki hatalmas harcban áll Ashley Cole-lal a csapatba kerülésért (Hodgson elismerte, nagy fejtörést okoz neki, melyikőjük kezdjen), és csúcsformája miatt már mindenki a válogatottba követeli, rögtön el is mondta, hogy ősidők óta nem ült vonaton, így már ezért különleges órákat él meg.

“Nagy meccs lesz, biztosan a közönség is élvezni fogja, nagyon remélem, hogy szerepet kapok” – így Baines, akinek szinte megismételte szavait Leon Osman, aki egyébként csapattársa a bajnokságban remeklő Evertonban.

Felkészülési mérkőzés:
Anglia – Brazília – 20 óra 30 perc, TV: Sport1


Videó – Rooney interjúja Baines-szel és Osmannal:

Videó – az angolok egyik utolsó edzése:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik