Foci

Ez a közös Neymarban, Tévezben és Cristiano Ronaldóban

Neymar, tévez és ronaldó (neymar, tévez, ronaldo, )
Neymar, tévez és ronaldó (neymar, tévez, ronaldo, )

A jelenkor mindhárom klasszis labdarúgója február 5-én született, képletesen meghúzzuk a fülüket.

Akik hisznek az asztrológiában, a számmisztikában és hasonló finomságokban, még akár összefüggéseket is felfedezhetnek abban, hogy Cristiano Ronaldo, Neymar és Carlos Tévez is február 5-én látta meg a napvilágot.


(Fotók: AFP)

CARLOS ALBERTO MARTINEZ Buenos Airesben, 1984. február 5-én született. Később változtatták meg a vezetéknevét Tévezre. Az All Boysban nevelkedett, onnét ment a Boca Juniorshoz.  2001 és 2004 között a felnőttek színeiben 75 alkalommal lépett pályára, 26 gólt termelt, majd elszerződött Brazíliába, a Corinthianshoz.

Nem a Manchester United következett ezután, hanem a West Ham United, az ott töltött  egy év (26 meccs, 7 gól) után távozott a Vörös Ördögökhöz. Mára ott tartunk viszont, hogy a városi rivális Manchester City színeiben már több Premier League-találkozót játszott, mint Fergusonéknál (65-63 a világoskékeknek).

Amit kevesen tudnak róla: azért heges az arca, mert gyerekkorában leforrázták forró vízzel, ami miatt harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, két hónapig az intenzív osztályon feküdt. Felesége Vanesa, két gyermekük van, Katia és Florencia. Nagy golfrajongó, és zenekara is van.

Videó – Tévez nagy meccse, két gól a Unitednek:

NEYMAR DA SILVA SANTOS JUNIOR 1992. feburár 5-én született Mogi das Cruzesben, Brazíliában. Szemtelenül fiatalon lett sztár, és sokan már tutira veszik, hogy a nyáron a Barcelonába igazol a Santosból. Már 102 felnőtt meccsen van túl a brazil együttesben, ez idő alatt 54 gólt szerzett.

A válogatottban 27 mérkőzést játszott, 17 gólja van a Selecaóban. 2012-ben a SportsPro magazin a világ legértékesebb sportolójának választotta.

Amit kevesen tudnak róla: apja is focista volt. Ő maga 19 évesen apa lett, fia, Davi Lucca 2011 augusztusában született. Gyermeke anyjával jelenleg nem áll élettársi kapcsolatban. Annak ellenére, hogy brazil, többször kijelentette, hogy az argentin klasszis, Lionel Messi rajongója. 2011-ben 11 éves szerződést kötött a Nike-val!

Videó – Neymar nagy pillanatai:

CRISTIANO RONALDO DOS SANTOS AVEIRO 1985. február 5-én született  Funchalban, Madeirán. A portugál játékos édesanyja szakács, apja kertész volt, egyik dédanyja a Zöld-foki szigetekről származik.

A Sporting volt első nagycsapata, majd 2003-ban szerződött a Manchester Unitedhez. 2009-ig játszott ott, a Vörös Ördögöknél 196 meccsen 84 gólt szerzett. Hamarosan visszatér majd az Old Traffordra, hiszen jelenlegi együttese, a Real Madrid a Uniteddel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A portugál válogatottban pontosan 100-szor szerepelt eddig, 23 gólt tud felmutatni. Ő is apa már, Cristiano a kicsi neve. Két brit modellel is együtt járt, de 2010 óta az orosz Irina Shayk párja.

Amit kevesen tudnak róla: a Ronaldo nevet az amerikai elnökről, Ronald Reagenről kapta, mert apjának ő volt a kedvenc színésze. 2009-ben 100 ezer fontot adományozott annak a madeirai kórháznak, amely megmentette édesanyja életét. CR7 néven két saját boltja is működik Portugáliában.

Videó – Cristiano Ronaldo-trükkök, -cselek, még Manchesterből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik