Foci

Idén is elszálltak az Elefántok

didier drogba (didier drogba, )
didier drogba (didier drogba, )

A torna legnagyobb esélyesének tartott Elefántcsontpart 2-1-re kikapott Nigériától a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntőjében. Burkina Faso is bejutott a legjobb négy közé.

Didier Drogbáék évek óta győzelmi esélyekkel vágnak neki a kontinenstornának, azonban a narancsmezesek nem igazán tudják érvényesíteni a papírformát. Elefántcsontpart eddig egyetlen egyszer, 1992-ben vitt haza aranyérmet az ANK-ról.

Idén semmilyen medáliát nem szerzett a csapat, ugyanis a negyeddöntő jelentette a végállomást az Elefántoknak. A Nigéria elleni negyeddöntőben a Szupersasok az első félidőben Emenike távoli lövésének, na meg Copa kapus óriási hibájának (a labda mellé ütött) köszönhetően megszerezték a vezetést, ám Elefántcsontpart Tioté révén egyenlített a fordulást követően. Nigéria azonban így is bemasírozott az elődöntőbe, Mba a 78. percben lőtte tovább övéit.

Nigéria a házigazda Dél-Afrikát búcsúztató malival mérkőzik meg a fináléba kerülésért. A másik ágon Ghána ellenfele az a Burkina Faso lesz, amely hosszabbításban gyűrte le Togót.

Eredmény – Afrikai Nemzetek Kupája, negyeddöntő

Elefántcsontpart – Nigéria 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Tioté (50.) illetve Emenike (43.), Mba (78.)

Burkina Faso – Togo 1-0 (0-0, 0-0) – hosszabbításban
Gólszerző: Pitroipa (105.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik