Foci

Sima Bayern-siker, Varga végig játszott

Bayern München (bayern münchen, )
Bayern München (bayern münchen, )

A német labdarúgó-bajnokságban Varga József 90 percet kapott a Fürthben, a Bayern pedig kiütötte a Szalai Ádámot nélkülöző Mainzot.

Rögtön a kezdőcsapatban találta magát Varga József a Bundesliga szombati fordulójában. A szezon végéig a Fürth csapatához kerülő debreceni középpályás mellett Stieber Zoltán is a kezdőben kapott szerepet a Schalke elleni idegenbeli mérkőzésen.

A gelsenkircheniek játszottak fölényben az első félidőben, Draxler és Farfan tüsténkedett, de a 25. percben Varga József is lövéssel próbálkozott. A második félidő elején rögtön megszerezte a vezetést a Schalke, de nem sokkal később egyenlített a Fürth. Az 59. percben Varga sárga lapot kapott. A végén még a Fürthnek is voltak lehetőségei, és amikor már azt hitte mindenki, döntetlent lesz, jött Djurdjic, és megszerezte a vendégek győztes gólját.

Szalai Ádám, bár nagyon szeretett volna játszani a Bayern ellen, nem lehetett ott a kezdőben és a keretben sem, mert az előző mérkőzésen sárga lapot kapott, így összejött az eltiltáshoz szükséges mennyiség. Még a játékvezető is bocsánatot kért a túlzó sárga miatt, ez azonban nem vigasztalt senkit. A Mainz az elmúlt években háromszor is megverte a Bayernt, most viszont a müncheniek a szokottnál is esélyesebbek voltak.

A 41. percben lett meg ennek a jele, pedig teljesen egyenrangú volt az első félidő: akkor viszont Toni Kroos asszisztjából Thomas Müller volt eredményes (0-1). A második félidő elején el is döntötte a három pont sorsát a listavezető, Mandzukic kétszer is beköszönt, az 57. percre 3-0 lett az eredmény. Magabiztos Bayern-siker született tehát.

Hajnal Tamás a kezdőben kapott helyet a Stuttgartban, hosszú idő után. Nem hozott most szerencsét a magyar középpályás, mert már félidőre kétgólos hátrányba került a csapat a Düsseldorf otthonában, mindkét gólt Kruse szerezte. Hajnalt a szünetben egyébként lecserélték. A 60. percben közelebb került Traoré és Gentner összejátéka után az edzőjével hosszabbító Stuttgart (2-1), de hiába, mert később a hazaiak bebiztosították győzelmüket.

Eredmények – német labdarúgó-bajnokság:

Mainz – Bayern München 0-3 (0-1)
gólszerzők: Müller (41.), Mandzukic (50., 57.)

Schalke 04 – Fürth 1-2 (0-0)
gólszerzők: Bastos (47.), illetve Klaus (52.), Djurdjic (90.+1.)

Düsseldorf – Stuttgart 3-1 (2-0)
gólszerzők: Kruse (10., 37.), Fink (76.), illetve Gentner (60.)

Hoffenheim – Freiburg 2-1 (2-1)
gólszerzők: Volland (10., 26.), illetve Kruse (4.)

Wolfsburg – Augsburg 1-1 (1-1)
gólszerzők: Naldo (23.), illetve Moravek (25.)

Hamburg – Eintracht Frankfurt 0-2 (0-2)
gólszerző: Lakic (22., 36.)

Videó – a Bayern győzelme képekben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik