Foci

Otthon kapott ki a Roma

as roma, francesco totti (as roma, )
as roma, francesco totti (as roma, )

A Seria A 23. fordulójának nyitómérkőzésén meglepetésre a Cagliari elhozta mindhárom pontot Rómából.

A Cagliari a forduló előtt mindössze három egységre volt a kiesőzónától, így érthető, mindent megtettek a siker érdekében a Stadio Olimpicóban. A Roma viszont azért hajtott, hogy közelebb férkőzzön az élmezőnyhöz, hiszen pontszámban beérhették volna az 5. helyezett AC Milant.

Ehhez képest már három percnyi játék után a vendégeknél volt az előny: Nainggolan vágta be a léc alá a játékszert. Erre még az első félidőben felelt Francesco Totti, a Farkasok kapitánya szabadrúgásból.

A szünetet követően viszont megint a Cagliari került előnybe, igaz ehhez kellett Goicoechea elképesztő hibája is: egy beadást előbb megfogott a hálóőr, majd amikor a földre ért, beejtette azt a kapuba (1-2). A hazaiak ezt követően kaptak még két gólt, előbb Sau volt eredményes fejjel, majd egy bődületes kapufa után a teljesen üresen álló Pisano is betalált.

Marquinho a 94. percben még tudott kozmetikázni az eredményen, de a Roma így is 4-2-re kikapott.

A fővárosiaknál Francesco Totti immár 223 találatnál jár az olasz élvonalban, s mindössze kettővel marad el a Serie A örök góllövőlistáján második helyen álló, pályafutását éppen az AS Románál befejező svéd Gunnar Nordahltól. A listát Silvio Piola vezeti 274 góllal.

Eredmény – Seria A, 23. forduló
AS Roma – Cagliari 2-4 (1-1)
Gólszerzők:
Totti (35.), Marquinho (94.) illetve Nainggolan (3.), Goicoechea (46.-öngól), Sau (53.), Pisano (71.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik