Foci

Mali szertefoszlatta a hazai álmokat

mali (mali, souleyman diakite)
mali (mali, souleyman diakite)

Az Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntőjében Mali 11-esekkel legyőzte a Dél-Afrikai Köztársaság válogatottját.

Durbanban folytatódhatott volna a házigazda mentelése az idei ANK-n, de nem folytatódott, mert a Bafana Bafana drámai körülmények között kiesett a tornáról.

A 21. és a 25. percben Rantie előtt adódott nagy lehetőség, és tíz perccel később már eredményes is volt a hazai játékos, Thuso Phala adta a gólpasszt (1-0). A gólszerzőt a 40. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Érdekesség, hogy a 24. percben Samba Diakité is így járt, őt a másik oldalon Sigamary Diarra váltotta.

Az 58. percben a Barcelona volt játékosa, Seydou Keita egyenlített fejesével (1-1), de még nagyon sok volt hátra ekkor a mérkőzésből. Nagy helyzet a rendes játékidőben már nem akadt, jöhetett a hosszabbítás.

Rengeteg apró szabálytalanság akadt, nagyon sokat kellett ápolás miatt félbeszakítani a kameruni játékvezetőnek a mérkőzést.

Nem született gól 120 perc alatt, jöhettek a 11-esek: Tshabalala belőtte (1-0), Diabate is így tett (1-1). Dean Furman rontott először (Soumbeyla Diakité védeni tudott), Adama Tamboura nem (1-2), majd ezután Mahlangu lövését újra a mali kapus védte. Traoré nem hibázott, Majoro viszont mellélőtt, 3-1-gyel megnyerte a büntetőpárbajt Mali.

Dél-Afrika kiesett, egymás után harmadik alkalommal nem jut négy közé a rendező ország válogatottja.

Eredmény – Afrikai Nemzetek Kupája:
Dél-Afrikai Köztársaság – Mali 1-1 (1-0) – 11-esekkel: 1-3
gólszerzők: Rantie (31.), illetve Keita (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik