Foci

Bundázott a Honvéd új olasz támadója?

davide lanzafame (davide lanzafame, )
davide lanzafame (davide lanzafame, )

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Budapest Honvéd friss igazolása, Davide Lanzafame érintett az olasz fogadási csalássorozatban.

Davide Lanzafame, a Honvéd új igazolása (Fotó: AFP)

Kellemetlen szituációba került Davide Lanzafame, a Budapest Honvéd nagy reményekkel szerződtetett támadója és maga a klub is. A Juventus egykori játékosa ugyanis a Nemzeti Sport szerint érintett az olasz fogadási csalássorozatban.

A lap olasz forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a játékost is kihallgatta az ügyészség. Lanzafame a Bari játékosaként lehetett érintett, a kiscsapatban a 2007-08-as idényben és 2009 tavaszán játszott. Állítólag részt vehetett 9 társával a 2008 májusi Bari-Treviso (0-1) és a 2009-es Sampdoria-Bari (3-2) találkozó manipulálásában.

A La Republica nevű olasz lap még a vallomását is közölte, mely szerint 6-7 ezer eurót kapott a csalásért. Ha mindez igaz, kérdéses lehet a játékos szereplése a magyar bajnokságban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi határozata értelmében nem vehet részt az MLSZ versenyrendszerében olyan személy, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban (legyen szó fogadási csalásról vagy bármilyen más büntetőügyről).

A játékos a Honvéd pénteki sajtótájékoztatóján nem nagyon akart az ügyről beszélni, a klub tulajdonosa, George F. Hemingway pedig azt mondta, nem állapítottak meg érintettséget, és mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ő pedig hisz Lanzafamének.

A Nemzeti Sport szerint az MLSZ mindenképpen tájékozódik az ügyben, és ha kell, meghozza a döntéseket.

Lanzafame 63 élvonalbeli olasz meccsen játszott, szerepelt a Juventus, a Palermo, a Parma és a Brescia együttesében a Serie A-ban.

“Nagy kedvvel, boldogan érkeztem Magyarországra. Bizonyítani szeretnék, tisztában vagyok vele, hogy ehhez jó teljesítménnyel kell kirukkolnom. Nem számít, hogy a múltban milyen eredményeim voltak, csak az itteni teljesítményem fog számítani. Akkor lennék elégedett az itteni pályafutásommal, ha a szezon végén kézzel fogható eredményt tudnék felmutatni, mondjuk egy serleget” – nyilatkozta a klub weboldalának, és azt is elmondta, nem turistának érkezett hazánkba.

A Honvéd egyébként három olasz, négy saját nevelésű és egy román játékossal erősítette meg keretét. Ahogyan arról írtunk, Lanzafame mellett Leandro Antonio Martinez, Raffaele Alcibiade és Pascariu Claudiu Dumitru erősíti a légiósok sorát, míg az akadémiáról Lőrinczy Attila, Bobál Gergely, Holender Filip és Csábi Mihály került fel az első kerethez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik