Foci

A Newcastle nagy meccsen verte a Chelsea-t

newcastle united (newcastle united, sissoko, )
newcastle united (newcastle united, sissoko, )

A Szarkák 3-2-re legyőzték a londoni sztárcsapatot az angol labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján, és ezzel menekülnek a kiesés elől.

Pikáns meccset játszottak Newcastle-ben, ugyanis a pocsék formában szereplő Chelsea a kiesés elkerüléséért harcoló Szarkák vendége volt.

Ráadásul a londoni csapat támadósorában ott volt Demba Ba, aki nemrég még a hazaiak sikeréért küzdött. Jobban, erőteljesebben játszott a Newcastle az első félidőben, több helyzete is akadt Alen Pardew együttesének, míg a Chelsea egy Lampard és két Demba Ba-próbálkozást tudott felmutatni, utóbbi jelentős volt.

A 41. percben aztán megszerezte a vezetést a Newcastle, Santon adta be a labdát a bal oldalról, Gutierrez pedig nagyszerűen fejelt a kapuba (1-0). Demba Ba aztán a 42. percben sérülés miatt el kellett, hogy hagyja a pályát: vérzett az orra és a szeme alja, a hazai drukkerek egy része ki is fütyülte őt, mások megtapsolták – Fernando Torres állt be a helyére.

Az 55. percben váratlanul egyenlített a Chelsea. Frank Lampard 25 méterről, hatalmas erővel talált a kapuba (1-1). A 60. percben ugyanő próbálkozott, fejese éppen krul kezébe esett. Egy perc múlva már a Chelsea vezetett: a hazai védők tétlenkedését Mata használta ki, a spanyol gyönyörűen tekert a kapuba Torres visszapassza után 15 méterről (1-2).

Egy gyors kontratámadás végén a Chech-ről kipattanót lasztit vágta a kapuba Sissoko (2-2), és a támadónak a 82. percben is volt egy nagy lehetősége, az kimaradt. Nem úgy a 90. percben: a végén mindkét együttes győzelemre tört, fáradtan is mentek előre. Sissoko egy távoli lövéssel, a védők lábai között elsurranó lövéssel szerezte meg a harmadik Newcastle-gólt. 2006 májusa óta először nyert a Newcastle a Chelsea ellen.

A Queens Park Rangers egymás után negyedik meccsén maradt veretlen, de megint csak egy pontot szerzett, ezzel pedig semmire nem megy majd a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. A Norwich ellen Taarabt 11-est hibázott a QPR-ban!

Őrült meccsen ikszelt egymással az Everton és a Aston Villa. A birminghamiek nagyon rosszul szerepelnek a bajnokságban, ezért volt meglepő, hogy már 3-1-re is vezettek Liverpoolban. A végén a belga klasszis, Fellaini mentett pontot az Evertonnak két góljával.

Az Arsenal kínlódva nyert a szívós, játékot ölő Stoke ellen, Lukas Podolski szabadrúgásgólja jelentette a három pontot a londoniaknak. A harmadik londoni csapat, a West Ham Andy Carroll góljával nyert a Swansea ellen.

Eredmények – angol labdarúgó-bajnokság:

Queens Park Rangers – Norwich City 0-0

Newcastle United – Chelsea 3-2 (1-0)
gólszerzők: Gutierrez (41.), Sissoko (68., 90.), illetve Lampard (55.), Mata (61.)

Arsenal – Stoke City 1-0 (0-0)
gólszerzők: Podolski (78.)

Everton – Aston Villa 3-3 (1-2)
gólszerzők: Anichebe (21.), Fellaini (69., 90.), illetve Benteke (3., 61.), Agbonlahor (24.)

Reading – Sunderland 2-1 (1-1)
gólszerzők: Kebe (7., 85.), illetve Gardner (29., 11-esből)

West Ham United – Swansea 1-0 (0-0)
gólszerzők: Carroll (77.)

Wigan Athletic – Southampton 2-2 (1-0)
gólszerzők: Caldwell (25.), Maloney (90.), illetve Lambert (64.), Schneiderlin (84.)

Videó – a Chelsea veresége képekben:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik