Foci

Varga már a hétvégén bemutatkozhat Németországban

A magyar labdarúgó-válogatott középpályásának játékengedélye idejében megérkezett, így a hétvégén már debütálhat is a Bundesligában.

Ugyan a bajnoki címvédő Debrecen egy ideig cáfolta azokat a híreket, melyek szerint elengedné Varga Józsefet, szerdán a klub mégis bejelentette, hogy a szezon végéig kölcsönadta őt a Greuther Fürthnek. Szalai Ádám, Huszti Szabolcs, Hajnal Tamás és Stieber Zoltán így ő az ötödik magyar, aki ebben a szezonban a Bundesligában fog focizni. Stieberrel ráadásul csapattársak is lettek.

A 18-szoros válogatott focista már aláírta szerződését, sőt, már az első edzésén is túl van új munkaadójánál. A játékengedélye is időben megérkezett, így amennyiben Mike Büskens vezetőedző számít rá, szombaton, a Schalke 04 otthonában debütálhat is a német élvonalban.

„Délelőtt átestem az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, amin mindent rendben találtak. Megnéztem a stadiont, aztán összeismerkedtem a szakmai stábbal és a társakkal. Mindenki nagyon barátságos és közvetlen volt, az edző érdeklődött, hogy mennyire viselt meg az utazás, s külön, vagy a csapattal együtt akarok-e gyakorolni. Úgy döntöttem, nem mentem fel magam a munka alól, részt vettem a tréningen. Már az itt eltöltött néhány óra bebizonyította, hogy jó helyre kerültem: engem mindig is vonzott a Bundesliga légköre, az a profizmus, az a precizitás, ami a német labdarúgást jellemzi.

Szinte minden kívánságát teljesítik a futballistának, a sportolónak valóban csak a feladatára kell koncentrálnia. A bajnokság színvonala rengeteget fejlődött az elmúlt években, Európa egyik legnívósabb ligája ez, ahol remek csapatok, nagyszerű játékosok szerepelnek. A fürthi lehetőség nagy kihívás a számomra, fél évem van arra, hogy megmutassam, helyem van egy topligában. Ugyanakkor nem teherként élem meg ezt, bár kétségtelen, fejben erősnek kell maradnom.

Az elmúlt években a Debrecennel volt lehetőségem nemzetközi kupákban edződni, és a válogatott mérkőzések is segítettek a tapasztalatszerzésben, szóval tényleg csak rajtam múlik, hogy élek-e az eséllyel” – mondta Varga az első élményekről, majd hozzátette, örömmel tölti el, hogy Stieberre számíthat a beilleszkedésnél.

Ajánlott videó