Foci

Olaszok és fiatalok a Honvédban

Három olasz játékossal, négy saját nevelésű akadémistával, valamint egy román labdarúgóval erősítette meg keretét a tavaszi folytatásra a Budapest Honvéd.

Az újak köz a legismertebb Davide Lanzafame, aki a Cataniától fél évre kölcsönbe érkezett Kispestre. A 25 éves csatár 63-szor lépett pályára a Serie A-ban, olyan együtteseknek volt tagja, mint a Juventus, a Palermo, a Parma, a Brescia, vagy a Bari.

“Mindenképpen ki akartam magam próbálni külföldön is. Nagy kedvvel érkeztem ide, amihez nagyban hozzájárult a Honvéd múltja. Az sem elhanyagolható és jelentős motivációt ad, hogy az új csapatom minden fronton versenyben van, így jó helyzetben várja a tavaszi idényt” – mondta Lanzafame a klub pénteki sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy kispestiek érdekeltek a Magyar Kupa és a Ligakupa negyeddöntőjében is, az OTP Bank Ligában pedig ötödik helyen állnak, hátrányuk három pont a harmadik Debrecennel szemben.

Lanzafamét az olaszországi bundabotránnyal kapcsolatban is faggatták, mert sajtóhírek szerint a Bari játékosaként maga is érintett volt benne. A játékos úgy nyilatkozott, csak a futballal kíván foglalkozni, a bundaüggyel nem, mivel nem állapították meg a bűnösségét.

A másik két Kispestre került olasz közül a Buenos Airesben született Leandro Antonio Martinez szintén szerepelt már az olasz élvonalban, a Parma színeiben. A 23 éves támadó, aki az U20-as olasz válogatottban is játszott, a Cremonese gárdájától igazolt a Honvédhoz. A 22 éves belső védő, Raffaele Alcibiade pedig a Juventustól érkezett kölcsönbe a szezon végéig. A 24 esztendős román Pascariu Claudiu Dumitruval szintén a hátsó alakzatát erősítette a fővárosi együttes.

A Honvéd első csapatához négy fiatal került fel a Magyar Futball Akadémiáról a csatár Bobál Gergely, a védekező középpályás Csábi Mihály, az irányító Lőrinczy Attila és a szerb Holender Filip személyében.

“A Honvéd filozófiája, hogy az akadémiájáról kikerülő fiatalokból épít csapatot és hozzájuk igazol olyan biztos pontokat, mint például Lanzafame. Azt hiszem a téli átigazolási időszakban megléptük azt, ami szükséges volt a sikeres tavaszi szerepléshez” – mondta Marco Rossi vezetőedző.

George F. Hemingway csapattulajdonos arról számolt be, hogy még bal oldali védő szerződtetését tervezi a klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik