Foci

José Gomes legalább a 3. helyre várja a Vidit

José Gomes (josé gomes, videoton, videoton fc, )
José Gomes (josé gomes, videoton, videoton fc, )

Pénteken először állt a magyar sajtó elé a Videoton kispadján Paulo Sousát váltó portugál edző, José Gomes.

Kapcsolódó cikkek

Annak ellenére, hogy a 42 éves szakember már szűk két hete a Videoton edzője, csak egy napja, csütörtökön „lépett először a Sóstói-stadion gyepére”. Ennek oka, hogy elődje, Paulo Sousa váratlan távozása nem borította fel a tervezett programot, a csapat a pályaedző Carrillo Milan Joan gardírozásával elutazott a spanyolországi edzőtáborba, és José Gomes a szerződés aláírását követően már egyenesen Marbellára utazott.

José Gomes a támadó futball híve (fotó: www.vidi.hu)

A szakember a csapat szerdai hazaérkezését és a nemzetközi átigazolási szezon lezárását követően pénteken első ízben állt a hazai sportsajtó nyilvánossága elé. A mintegy háromnegyed órás sajtóbeszélgetésen José Gomes pályafutása legnagyobb kihívásának nevezte a feladatot, amelyet kimondottan Sousa ajánlására vállalt el.

Gomes a mai napig folyamatosan kapcsolatban van elődjével, aki rengeteg tanáccsal látta őt el. Ezen információk szerint szeretné folytatni a Sousa által elkezdett klubépítési vonalat, de természetesen a saját személyiségét és hitvallását is beleteszi. Gyakorlatilag szabad kezet kapott a csapat kialakításánál, természetesen Messit nem tudja idehozni, de a hazai átigazolási szezon zárásáig – február 21. – még szeretné pótolni egyrészt a távozókat – Kaká, Lencse –, másrészt megerősíteni a csapatot.

Fontosnak tartja a Puskás Akadémiával való együttműködést, mert sok tehetséget lát Felcsúton. A csapat játékára kitérve elmondta: a szervezett védekezés, amit a csapat bemutatott az EL-ben, nagyon tetszett neki, de éppen ezért érzi feladatának, hogy a tudatos támadásszervezés terén is előrelépjen, fejlődjön a Videoton. Ezt gyakorolták már Spanyolországban, és ezt kívánja viszontlátni már a ZTE elleni MK-mérkőzésen is.

A gyengébb ősz után a csapatot legalább a 3. helyre várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik