Foci

Amszterdamba küldte tehetségét a Barcelona

Isaac Cuenca (isaac cuenca)
Isaac Cuenca (isaac cuenca)

Isaac Cuenca, a Barcelona labdarúgócsapatának reménysége a szezon további részét az Ajaxnál tölti kölcsönben.

„Az Ajax kölcsönszerződést kötött a Barcelonával, ennek értelmében Isaac Cuenca 2013. június 30-ig a csapatot erősíti” – olvasható a holland klub hivatalos közleményében.

A 21 éves, csatárként és szélsőként is bevethető spanyol játékos a szezon nagy részében térdsérüléssel bajlódott, így nem sok esélye volt az első csapatba kerülni. A katalán sztárklub épp emiatt kölcsönadta őt az Ajaxhoz, ahol reményeik szerint visszanyeri az állóképességét és a formáját, így újult erővel vághat majd neki a következő idénynek, immáron a Barcelona színeiben.

„Nagyon örülök, hogy hozzánk jött. Még versenyben vagyunk három sorozatban is, egy olyan kaliberű játékos, mint Cuenca pedig nagyon nagy segítség a számunkra. Képzett játékos és rendkívül gyors, jobb és bal szélen is feltalálja magát, szóval igazán sokoldalú labdarúgó” – lelkendezett Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője.

A spanyol U21-es és U23-as válogatott labdarúgó eddig 16 bajnokin játszott a Barcelonában, ezeken két gólt szerzett. Tavaly januárban 2015-ig szóló szerződést kötött a gránátvörös-kékekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik