Foci

Nyilasi Tibor bekerült az UEFA szakmai bizottságába

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) két új magyar tagot választott be bizottságaiba: Nyilasi Tibor a futballbizottságnak, míg Hegyi Péter a játékvezetők szakmai bizottságának lett tagja.

A 70-szeres válogatott Nyilasi a testületben olyan egykori kiválóságokkal dolgozhat együtt, mint a portugál Luis Figo, a montenegrói Dejan Savicevic, az olasz Demetrio Albertini, a spanyol Fernando Hierro, vagy éppen a horvát Davor Suker.

“Nagyon örülök, hogy egy ilyen tekintélyes bizottságban képviselhetem az MLSZ-t, illetve a magyar labdarúgást – mondta Nyilasi. – A testület átfogja a grassroots labdarúgást, az ifjúsági futballt, a profikat, sőt a nemzeti válogatottakat is. Az UEFA nagyon ügyel arra, hogy minden érintett képviselőjének meghallgassa a hangját, az aktuális erőviszonyok szempontjából kicsikét és nagyokét egyaránt.”

Hegyi Péter elmondta, annak a bizottságnak, amelybe bekerült, az a legfontosabb gyakorlati feladata, hogy kialakítsa Európában az egységes képzési rendszert, amely átfogja a játékvezetők oktatását az amatőröktől, az alapfokú tanfolyamot kezdőktől az elit kategóriában szereplőkig.

A 40 éves egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyben az Európai Hasnyálmirigy Társaság főtitkára 1991-ben tett alapfokú játékvezetői vizsgát, majd 1997 és 2009 között asszisztensként működött közre a magyar élvonalban, 120 találkozón szerepelt az NB I-ben. Négy éve orvosi munkája elszakította az aktív játékvezetéstől, de azóta ismét segíti a magyar bírók munkáját – például a képzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik