Foci

Hivatalos: David Beckham a PSG-be igazolt

David Beckham (david beckham, )
David Beckham (david beckham, )

Az angol középpályás már átesett az orvosi vizsgálaton Párizsban, és be is mutatták a PSG sajtótájékoztatóján.

A Los Angeles Galaxytól távozó 37 éves David Beckham a Paris Saint-Germain együttesében folytatja pályafutását az idény végéig, vagyis öt hónapra szerződött le a középpályás.

A BBC csütörtök délben közölte a hírt, miszerint már csak a formalitásokat kell elintézni Párizsban, és Beckham aláír a Bajnokok Ligájában még álló, szupergazdag együtteshez, jelenleg orvosi vizsgálaton esik át. Azótaa ez meg is történt, sőt, már a bemutatáson is túl vannak a PSG-nél.

A sajtótájékoztatón Beckham elmondta, a párizsi fizetését egy alapítványnak ajánlja fel: “Az egyik oka, hogy Párizsba szerződtem, hogy valami egészen különlegeset terveztem. Nem fogadok el fizetést, hanem azt az összeget egy helyi gyermek alapítvány számára ajánlom fel.”

Brit sajtóértesülések szerint körülbelül heti 150 ezer fontot, azaz mintegy 50 millió forintot keres(ne) Beckham a PSG-nél.

Az elmúlt napokban az Arsenal együttesénél edzett Beckham, korábban pedig arról szóltak hírek, hogy mindhárom fia a Chelsea-ben kezdett el focizni.

Az MLS-ből távozó klasszis nevét többször összehozták a Manchester Uniteddel, a Monacóval, a West Hammel, a Tottenhammel, a QPR-ral, a Melbourne Hearts-cal, katari csapatokkal és a PSG-vel is.

David Beckham 115 alkalommal szerepelt az angol válogatottban, klubsikerei közül a Manchester Uniteddel nyert 1999-es Bajnokok Ligája-győzelem a legjelentősebb (az emlékezetes döntőben a Bayern Münchent verték 2-1-re). 2003-ban hagyta el a Unitedet és szerződött a Real Madridhoz.

Onnan 2007-ben távozott a Los Angeles Galaxy együtteséhez, ahonnan 2009-ben és 2010-ben is pár hetet az AC Milanban töltött kölcsönben.

A párizsi szerződés felesége, Victoria Beckham számára is kedvező lehet, hiszen az egykori Spice Girls-tag mindig is szeretett a divat fényében tündökölni, Párizs pedig minderre tökéletes terep.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik