Foci

A Keselyűt lenyűgözte Varane játéka

raphael varane (raphael varane, )
raphael varane (raphael varane, )

A Real Madrid fiatal belső védőjéról, Raphael Varane-ról beszél a szerdai El Clásico után a futballvilág, persze nem érdemtelenül.

A 19 éves francia bekk 2011-ben került a királyi alakulathoz a Lens gárdájától, ám nem igazán adódott lehetősége a bizonyításra, hiszen a Pepe – Sergio Ramos – Carvalho hármast nem tudta kiszorítani a kezdőből. Így két szezonja során mindössze 33 mérkőzésen léphetett pályára.

Szerda este azonban megalapozta a jövőjét a Blancóknál, hiszen az első félidőben előbb Xavi lövését rúgta ki a gólvonalról, majd az ő fejesgóljával tudott hazai pályán egyenlíteni a Real Madrid a kupaelődöntőben.

A fővárosiak igazgatója, Emilio Butragueno szerint csodálatosan futballozott Varane szerda este: „Elképesztő teljesítményt mutatott Varane, ráadásul az ő fejese jelenti az esélyt a továbbjutásra” – mondta a Blancók egykori kiválósága, akit csak „Keselyű”-nek hívott a futballvilág.

„Még mindig csak 19 éves, és megmutatta, hogy kell játszani a Barcelona ellen, hiba nélkül.”

A Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta is elismerően szólt a francia középső védőről: „Varane impresszíven futballozott, de ez nem lepett meg. Jó játékosnak kell lenned, ha a Real Madrid mezét viseled.”

A Király-kupa elődöntő visszavágóját február 27-én rendezik a Camp Nouban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik