Foci

Real-Barcelona: az első felvonás következik

lionel messi cristiano ronaldo (lionel messi, cristiano ronaldo)
lionel messi cristiano ronaldo (lionel messi, cristiano ronaldo)

A labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjében találkozik egymással a két nagyágyú szerda este. Megjósolhatatlan a kimenetel.

Ha az eredményeket tekintjük, csak egy kicsin múlt, hogy összejött az El Clásico a Király Kupa idei szezonjában, ugyanis a Malaga végülis megszorongatta a Barcelonát a negyeddöntőben.

A katalánok pusztán 2-2-t játszottak odahaza Manuel Pellegrini együttesével, és a múlt heti visszavágón is volt 2-2 az állás a meccs derekán. Ezután rázta meg magát a Barca, és nyert 4-2-re, továbbjutva a négy közé.

A Real Madrid 2-0-s hazai sikerével megágyazta a továbbjutást a Valencia ellen, és az idegenbeli 1-1 ezt meg is erősítette. A másik ágon egyébként Atletico Madrid-Sevilla párharcot élvezhetünk.

Nos, ha a bajnokságban eddig mutatott formát vesszük alapul, a Real Madridnak nem sok esélye van a Barcelonával szemben, tudniillik 15 pontos hátrányt halmozott fel a katalánokkal szemben, és jelenleg csak harmadik a tabellán, még az Atletico is megelőzi.

Más kérdés, hogy az utóbbi időben a Barca kicsit könnyelmű volt, kikapott például hosszú idő után, a Real Sociedad ellen 2-0-s előnyről buktak el 3-2-re. Hogy nincs hullámvölgy, azt az Osasuna ellen bizonyították, 5-1-re nyertek, Lionel Messi négy gólt szerzett. Az argentin pókere mellett azért Cristiano Ronaldo, a Real Madrid ásza is termelt, ő hármat rúgott a hétvégi fordulóban.

A Realban tapasztalható (szerintük egyáltalán nem tapasztalható) kisebb háborúskodás nem kedvez a csapatnak, és az sem, hogy Iker Casillas sérülés miatt hosszú időre kiesik. Minden bizonnyal Adan védi majd a kaput, annak ellenére, hogy a madridiak leigazolták a Sevillától Diego Lopezt.

Sőt, a portugál Pepe sem lesz ott szerdán, ami azért is különös, mert ő mindig előtérbe kerül az El Clásicók során, komoly szabálytalanságai révén elsősorban. Nem lesz ott eltitlás miatt Sergio Ramos, Fabio Coentrao és Angel Di Maria sem, így komoly nehézségei lehetnek a Realnak.

A Barcelonába Gerard Piqué is visszatérhet eltiltása után, de ennek ellenére szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy José Mourinho csapata 31 (!) meccs óta nem kapott ki odahaza.

Lionel Messi egyébként rekordot dönthet a mai meccsen: eddig Alfredo Di Stefano szerezte a legtöbb gólt a Barca ellen, 18-at. Messi 17-nél tart, így alighanem csak idő kérdésre, hogy a csúcsot mikor ugorja át a Bolha.

” Ez egy nagyon fontos és bonyolult mérkőzés lesz. Nagyszerű este lesz, mert a világ talán legerősebb csapata ellen vesszük fel a harcot. De itthon játszunk, és ez egy nagy lehetőség a számunkra. Készen állunk” – mondta Cristiano Ronaldo előzetesképp.

Javier Mascherano, a Barcelona argentin játékosa így szólt a meccsről: “Teljesen mindegy, hogy ki, milyen összeállításban lép fel ezen az estén, mi mindig felszívjuk magunkat a Real Madrid ellen. Ők is így vannak ezzel. A legjobbjukat adják majd, annak ellenére, hogy kulcsjátékosok hiányoznak majd a csapatukból”.

Király Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Real Madrid – Barcelona – TV: DigiSport 1

Santiago Bernabeu Stadion, szerda, 21 óra

– Ez lesz a 222. Real-Barcelona találkozó.

– Ez idáig 104 Barcelona-, 88 Real Madrid-siker született, 29 alkalommal döntetlent játszottak a csapatok.

– A legtöbb El Clásicón Raúl lépett fel, 37 alkalommal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik