Foci

Puhl Sándorék Törökországban edzőtáboroztak

Télből a tavaszba (Fotó: MLSZ)

Ideális időjárási körülmények, optimális környezet fogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának küldöttségét Antalyában. Január 19-én, szombat este landolt a repülőgép, másnap reggeltől elkezdődött a tényleges érdemi munka az élvonalbeli játékvezetői és asszisztensi keret tagjai számára.

Minden nap másfél órás tréninggel kezdtek Sáfár Sándor edzéstervei alapján, majd tanulságos szakmai előadásokon vettek részt. Az elméleti tesztet követően Puhl Sándor a súlyos szabálytalanságok felismeréséről és büntetéséről szólt – írja az mlsz.hu.

A bizottság másik alelnöke, Hanacsek Attila a büntetőterület felügyeletét és a szabadrúgások menedzselését vette górcső alá. Juhos Attila a szimulálásról alkotott véleményét osztotta meg a hallgatósággal, míg Székely Ferenc a játékvezetők és az asszisztensek együttműködéséről, a büntetőterület közös felügyeletéről foglalta össze gondolatait.

Tóth Vencel a nyilvánvaló gólhelyzetek témakörét járta körül kellő részletességgel. Arany Tamás a kezezések helyes elbírálására hívta fel a mindvégig fogékony hallgatóság figyelmét.

A csoportos foglalkozásokon az élvonalbeli meccsek érdekes szituációt elemezték, azt követően a konklúziókat útmutatásokká formálták, hogy ezáltal is törekedjenek arra: tavasszal minél kevesebb hibaszázalékkal vezessék a találkozókat.

Az edzőtábor január 26-ig tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik