Foci

Nincs akadálya egy új Fradi-stadionnak

Albert Stadion (albert stadion, )
Albert Stadion (albert stadion, )

A sportért felelős államtiktár megerősítette, a Ferencváros labdarúgóstadionját is elkezdi építeni az állam.

Elkezdték a Debreceni VSC új otthonánának építését a Nagyerdőben. Az új, 20 ezres stadion majdnem 12 milliárd forintba kerül majd, és 2014 tavaszára készül el.

Korábban több olyan hír is megjelent, hogy nincs pénz a három vállalt létesítmény elkészítéséhez. Tudniillik a Ferencvárosnak is megígérték, hogy felépül az új Albert Stadion, valamint a 60 ezres nemzeti aréna építési folyamatának is jelentős lépcsőfokai várhatóak idén.

Szerdán aztán Simicskó István sportért felelős államtitkár a Lánchíd Rádió reggeli adásában eloszlatta a kételyeket: lesz pénz a Fradi stadionjára, és el is kezdődik a beruházás ebben az évben.

“A futballstadionok közösségi terek, fontos, hogy egy közösség meg tudja élni a játék örömét. A sport és a labdarúgás az életre nevel” – mondta az államtitkár és hozzátette, több évtizedes lemaradása van az államnak a létesítmények terén, hiszen fontos lenne, hogy a fiatalok és a gyerekek XXI. századi körülmények között sportoljanak.

Simicskó kérdésre válaszolva fontosnak tartotta a célzott állami sporttámogatásokat, de eszköz lehet az indirekt támogatási forma, például az adókedvezmény alkalmazása, és az önkormányzatok hozzájárulása is. Szerinte az alkotás örömén túl az építőipar számára is lehetőség a stadionépítés, amely munkahelyeket teremt.

Ami a Ferencváros stadionját illeti: az államtitkár – bár az interjú ezen részében jóval többször köszörülte torkát – elmondta, rendelkezésre állnak a források az építésre, megvalósul a beruházás – hamarosan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik