Foci

Izgalmas meccsen ment tovább Togo

togo (togo, )
togo (togo, )

Az Afrikai Nemzetek Kupája D csoportjának 3 fordulójában Elefántcsontpart és Togo is döntetlent játszott, de mindkét együttes továbbment a negyeddöntőbe.

Már a szerdai játéknap előtt eldőlt, hogy az Elefántok ott lesznek a legjobb nyolc között, ugyanis az első két meccsüket megnyerték a tornán, így elsőként biztosították helyüket az egyenes kieséses szakaszban.

Így Drogbáéknak egy vereség is belefért volna a nyeretlen Algéria ellen, ám a narancsmezesek biztosra mentek, és legalább egy pontot szereztek. Bár az első félidő gólnélküli döntetlenje után még Algéria vezetett 2-0-raFeghouli büntetője, és Soudani gólja révén, de tegyük hozzá, akár hárommal is mehettek volna: a 7. percben Boudebouz tizenegyest rontott.

Aztán magukra találtak az elefántcsontpartiak, Drogba és Bony gyorsan egyenlített. A hajrában már egyik csapat sem tudott gólt szerezni, így maradt a 2-2-es döntetlen, amivel Elefántcsontpart veretlenül jutott tovább, míg Algéria maradt utolsó.

A másik kiadó helyért Togo és Tunézia ki-ki meccset vívott, ugyanis a két válogatott 3-3 ponttal várta a szerdai összecsapást, vagyis egymás ellen dönthették el, ki csatlakozik Gervinhóékhoz, és ki utazhat haza.

A meccs azonban szintén döntetlenre végződött: Gakpe és Mouelhi (tizenegyesből) vette be a másik kapuját, így Togo lesz ottt a negyeddöntőben jobb gólkülönbségének köszönhetően. Mellesleg ezen a meccsen is volt egy rontott büntető: Khaled Mouelhi a baloldali kapufát lőtte telibe.

KERETES CÍME:
Algéria – Elefántcsontpart 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Feghouli (64.-büntetőből),Soudani (70.) illetve Drogba (77.), Bony (80.)

Togo – Tunézia 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Gakpe (13.) illetve Mouelhi (30.-büntetőből)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik